Voetbal

Zeerobben traint onder de Spaanse zon

Voor de vierde keer in successie verbleef de A-selectie van Zeerobben voor een vijfdaags trainingskamp aan de Spaanse Costa Blanca ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. En wederom slaagde de organisatie erin de spelers, staf, enkele supporters en vooral ook de meegereisde sponsoren een onvergetelijke trip voor te schotelen.

Foto: Bert Drent

Natuurlijk werd er getraind en natuurlijk werd er een oefenwedstrijd gespeeld, daarover later meer. Maar het inmiddels traditionele trainingskamp van Zeerobben is ook en vooral een teambuilding evenement voor de spelersgroep en bindmiddel tussen de vereniging en haar sponsoren. Een deel van die sponsoren combineerden de deelname aan het kamp met enkele golfdagen, iets dat voor de liefhebbers een welkome afwisseling vormt met het koude winterse golfen in Nederland.

Maar ook voor de niet golfende sponsoren bood het programma voldoende vertier, met misschien wel als hoogtepunt het dagje Valencia met bezoek aan de competitiewedstrijd tussen Valencia en Girona in het altijd indrukwekkende stadion Mestalla. Debutant Girona doet het heel aardig in de Primera Division en nam ook brutaal de leiding tegen de subtopper Valencia. Vlak voor rust kwam Valencia met een lucky doelpunt op 1-1 en kort na de rust zelfs op 2-1 uit een goedkoop verkregen penalty. Dat werd ook de eindstand.

Ook een mooi onderdeel van het programma was het bereiden van verse Paella op een landgoed in de buurt van Denia. Mooi om te zien hoe dit typisch Spaanse gerecht op traditionele wijze bereidt word van verse en heerlijke ingrediënten. En dan natuurlijk zelf consumeren met daarbij een heerlijk glaasje wijn, zittend onder de stralende zon. Hoe mooi kan het leven van een Zeerob zijn! En hoe mooi het is om sponsor te zijn van Zeerobben mag blijken uit de bedank-advertentie in de HC.

Legendarisch zijn de avonden tijdens het trainingskamp. De gezamenlijke maaltijden gaan meestal gepaard met veel gezang en (voetbal-)humor en ook na de maaltijden laten de meeste Zeerobben zich niet onbetuigd in het uitgaansleven van Denia. Laat wordt het soms wel, maar nooit is er sprake van onrust. Van gebrek aan rust weer wel, maar het pleit ook weer voor de groep dat ze daar weinig van toonden tijdens de in Benidorm gespeelde oefenwedstrijd tegen Stormvogels uit IJmuiden. Op een veld dat beter bespeelbaar was dan dat van de trainingsaccommodatie in Denia won Zeerobben met 3-2. Een grotere uitslag had niet misstaan, maar er zaten veel positieve elementen in de wedstrijd die perspectief bieden voor de toekomst. En dat betreft dan vooral de manier waarop de A-junioren zich manifesteerden. Brent de Groot begint al bijna een vaste waarde te worden, maar zijn generatiegenoten Godert Attema, Stijn Schakenbos en Armando Zwart lijken zich ook op te trekken aan de prestaties van Brent. Voor deze jongens moet het trainingskamp in z’n geheel een geweldige en leerzame ervaring geweest zijn die misschien wel bepalend gaat worden voor hun voetbalcarrière bij Zeerobben. En andersom natuurlijk, want voor de club biedt het weer perspectief dat er een nieuwe generatie eerste elftalspelers aan zit te komen.
Voor Zeerobben scoorden Yander Zandbergen en Kristian Feenstra 2x, waarvan eenmaal uit een strafschop en eenmaal met een beauty van een afstandsschot in de kruising.
Voor de geblesseerden Marijn Helfferich, Pim Bleichrodt, Jan Dirk van Looij, Dylan Drent en Sietse Vissers was het jammer dat zij niet in actie konden komen. Beter nieuws was er aangaande Abdul Boundati die weliswaar niet meespeelde tegen Stormvogels IJmuiden, maar wel weer meetrainde. Hij zit er weer aan te komen en dat is goed nieuws voor Zeerobben.

Na een ontspannen fietstocht en een Paella lunch op de slotdag, volgde nog de afsluitende Bonte Avond. En ook die slotavonden zijn inmiddels legendarisch te noemen. Deze keer was het thema een Karaoke show, waarbij groepjes van 3-4 deelnemers een Karaoke act moesten opvoeren voor de ogen van een deskundige jury. Ceremoniemeester en presentator/commentator was Abdul Boundati en de jury bestond uit voorzitter Klaas Abma, met ondersteuning van de deskundigen Nel Kingma, Jan Bleichrodt en Hendrik van der Pol, welke laatste overigens hoogstpersoonlijk het bal opende met een fraai en met luid gejuich begroet solo optreden. Daarna was het de beurt aan de spelers en staf om hun kunsten te vertonen. Naar het oordeel van de jury werd de beste act neergezet door het trio Jacob de Vries, Steven Beuker en Yander Zandbergen. Zij brachten het nummer Japie Commando van De Hûnekop ten gehore, waarbij met name leadzanger Jacob de Vries zich een groot talent toonde.

Zelfs na een nachtje slapen vertrok de groep de volgende ochtend in alle vroegte toch nog moe, maar uiterst voldaan naar Valencia voor de vlucht naar Amsterdam. Vandaar ging het per bus van Waddentours weer terug naar Harlingen, alwaar het thuisfront met smart wachtte op de mooie verhalen. Er is wederom een stukje Zeerobben geschiedenis geschreven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda