Voetbal

Zeerobben speelt thuis tegen Pelikaan S voor KNVB-beker

Al sinds 1957 ingeschreven bij de KNVB, maar toch een grote onbekende. Gezien de afkomst, Oostwold, enkele kilometers ten westen van  Stad Groningen, niet zo verwonderlijk. Maar bovendien van uit de kelder van de competities (6e, 5e, 4e, 3e in een bestek van 5 jaren) doorgestoten naar de tweede klasse J . Voorwaar geen geringe prestatie.

Een blik op de huidige stand in deze klasse leert ons, dat ze opnieuw een gooi willen doen naar een nog hoger plan, de eerste klasse. Ze staan tweede met al een eerste periodetitel op zak. Aan de laatste, aansprekende uitslag in de beker wordt bij onze oosterburen fc Franeker (10–1) nog met trillende benen terug gedacht.

 

Een niet zo voor de hand liggende naam voor een voetbalclub, je zou eerder denken aan exotische watervogel en dat op het vlakke platteland van Groningen. Maar niets is minder waar, de herkomst van deze naam is te danken aan Jo Smit. Hij was in de vijftiger jaren eigenaar van een strokartonfabriek en mag als welgesteld en paardenliefhebber aangemerkt worden. Hij stelde in Oostwold (gem. Leek) een terrein beschikbaar aan een clubje enthousiaste voetballers. Als dank voor deze geste werd de naam Pelikaan S uit de stal van Smit gekozen, naast Quicksilver S was ook Pelikaan S een top renpaard.

 

Zeerobben kwalificeerde zich knap tegen  Hoogeveen. De gevreesde tegenstander, koploper zondag eerste klasse, werd met 3-1 teruggewezen. In een prima partij toonden de Harlingers aan met vechtlust en passie kwaliteit te compenseren. In de competitie wil het nog niet zo lukken, verlies met minimale cijfers levert geen punten op en dat hebben ze nou net wel nodig. Na de winterstop is het geluk niet met de groen-witten. Eens te meer een reden om het blazoen weer iets op te poetsen in de beker. Dat dit niet gemakkelijk zal zijn tegen een ploeg, die in de ‘winning mood’ zit, spreekt voor zich. In de beker is echter alles mogelijk.

 

Zeerobben hoopt aanstaande dinsdagavond dan ook veel supporters te mogen begroeten ter ondersteuning. Zeerobben heet ook Pelikaan S en zijn supporters van harte welkom op het Oostersportpark.

 

Zeerobben – Pelikaan S  (1/8 finale in de KNVB-beker). Dinsdag 6 maart op het Oostersportpark te Harlingen. Aanvang 20.00 uur.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda