Zeerobben - Gorecht 0-1

Zeerobben opnieuw met lege handen

Op de nederlaag valt niets af te dingen. Gorecht liet in de eerste helft na om de wedstrijd in het slot te gooien met 100 % kansen alleen voor Jacob de Vries. Met name Robin Zuidema was een luis in de pels van de Harlinger verdediging. Toch had de strijd een andere wending kunnen krijgen, ware het niet dat Higor vlak voor rust een grote kans van dichtbij over schoot. In de tweede helft probeerden de groen-witten het nog wel, maar de gasten bleven baas op het veld en hadden de score verder moeten uitbouwen gezien de mogelijkheden, zo bleef het tot de laatste minuut toch nog spannend.

Keeper Jacob de Vries komt net te laat en ziet dat de bal achter de lijn verdwijnt. De 0-1 is een feit. (Foto: Frans Bode)

De opening was voor de thuisclub met een doorbraak door het midden kwam Higor da Silva oog in oog met doelman Bouwkamp. Deze kon ternauwernood met zijn been het doelpunt voorkomen. Hierna namen de bezoekers het heft in handen. Via de snelle en behendige aanvaller Robin Zuidema waren de Harenezen  al een aantal keren in scoringspositie geraakt, maar te gehaast schieten en natuurlijk een sublieme reactie van Jacob de Vries voorkwamen een achterstand. Even leek Zeerobben onder de druk van de bezoekers uit te voetballen, maar meer dan corners leverde dat niet op. En juist na zo’n corner plaatste Gorecht een vlijmscherpe counter en nu wist de uitblinker aan de zijde van de tegenstander Robin Zuidema wel het net te vinden, 0 – 1. Verdiend gezien de verhouding op het veld en in kansen. Toch had Zeerobben de stand gelijk moeten trekken. Frank ten Hoeve, ingevallen voor de ernstig aan zijn schouder geblesseerd geraakte Pim Bleichrodt, gaf een subtiel steekpassje op Armando Zwart, op diens voorzet kwam Higor da Silva vrij voor het doel, helaas was deze enorme kans niet aan hem besteed. Het had een mooie opsteker geweest zo vlak voor rust.

De wil was er wel

Na rust probeerden de Robkes het wel, maar ze konden geen vuist maken tegen de sterk gegroepeerd spelende opponent. Uit een corner had Marcel Visser bijna succes, de linksback kon met zijn hoofd nog redding brengen. Frank ten Hoeve zocht, opnieuw uit een hoekschop het doel net iets te hoog. Een aanval over rechts, opgezet door A-junior Stijn Schakenbos en daarna voor geslingerd door Dylan Drent, bereikte net niet Da Silva. Uit een soepele aanval legde Frank ten Hoeve de bal op de zestien terug op Yander Zandbergen. Zijn inzet werd van richting veranderd en ging enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de omschakeling moest de defensie alle zeilen bijzetten om de snelle spitsen te beteugelen. Zeerobben mocht van geluk spreken, dat in deze fase het vizier van de gasten niet op scherp stond en De Vries niet voor niets het doel verdedigde. Vlak voor tijd speelde spits Zuidema zich knap vrij en kapte De Vries uit en zou de bal in het lege doel schuiven. Hij had niet rekening gehouden met de uitschuifbare benen van Pieter Westra. In de slotminuten nog een wanhoopsoffensief, met alles van gewicht en lengte in de zestien van Gorecht. Het mocht niet baten, de winst ging verdiend naar de ploeg die daar het meest rechtop had.

Midweekse bekerstrijd eist zijn tol

Ook de inhaal wedstrijd leverde niet het gewenste resultaat op. Met een gelukje had Zeerobben nog een puntje kunnen afsnoepen van de mannen uit Haren (Gr.) . Een verklaring voor het verschil met de bekerwedstrijd van woensdag tegen Hoogeveen  is voer voor de psychologen. Op het fysieke vlak was te zien, dat menig speler, met name in de loop van de tweede  helft, aan het eind van hun latijn waren. Neem het hen eens kwalijk na de krachtsinspanning van 2 dagen terug. Uithuilen en op naar de volgende partij, bekerwedstrijd tegen Pelikaan S dinsdag 6 maart op het Oostersportpark in Harlingen

Scoreverloop:  0 – 1 Robin Zuidema ( 38e m.)

Zeerobben: Jacob de Vries; Stijn Schakenbos (70e m. Frank Pietersma); Marc Reussing;  Pieter Westra; Pim Bleichrodt (35e m. Frank ten Hoeve); Albert Beuker; Marcel Visser; Armando Zwart (78 e m. Cyrus Boerman); Yander Zandbergen; Dylan Drent; Higor da Silva