Zeerobben onverdiend uit bekercompetitie

Bovenstaande kop vertelt niet helemaal de waarheid, maar gezien de grote kansen op cruciale ogenblikken had vriend en vijand vrede  gehad met een kleine winst voor de thuisploeg. Maar juist op die momenten zat het de Harlingers tegen. Pelikaan S kwam op de valreep nog sterk terug. Zowel de gasten als de gastheren hadden na de 1-1 nog kansen op de overwinning. Helaas moesten strafschoppen de beslissing forceren.

De mist neemt bezit van het Oostersportpark waar de spelers zien dat Zeerobben de derde strafschop gaat missen. Zeerobben werd, na een 1-1 gelijkspel, door strafschoppen uitgeschakeld door Pelikaan S uit Oostwold. (Foto: Frans Bode)

Tegenhouden, daarna sterk teruggekomen

De eerste twintig minuten waren voor de bezoekers. Zeerobben kwam er niet aan te pas, gelukkig liepen ze geen schade op. Hierna kwamen de mannen van trainer Postma beter in de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen kreeg Dylan Drent een bevlieging, afgesloten met een vlammend schot, maar net naast. Kort hierna kwam Higor da Silva een teenlengte te kort na een scherpe voorzet van Armando Zwart. De druk bleef op het doel van de tegenstander en Brent de Groot in combinatie met Dylan Drent zag zijn inzet net over de lat verdwijnen. In de laatste aanval van de Groningers moest Theo Nota nog al zijn kwaliteiten aanwenden om zijn doel schoon te houden.

Flow

De eerste minuten in de tweede helft moest Zeerobben opnieuw terug, maar verdedigend stond het sterk genoeg om de aanvalsdrift te beteugelen. Na tien minuten leidde Stijn Schakenbos de 1-0 in. Hij stuurde Higor da Silva de diepte in. Na slim gebruik te maken van zijn lichaam en snelheid wist hij zich kappend knap vrij te spelen en de score te openen. Hierna kwamen de groenwitten in een flow en hadden ze dit overwicht in doelpunten moeten uitdrukken. Yander Zandbergen was het dichts bij een goal, helaas van drie meter overgeschoten. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het doel, 1-1. In de slotfase kreeg Marcel Visser uit een corner nog een kans. Zijn harde inzet werd op miraculeuze wijze door de keeper gepareerd. Ook de gasten kwamen nog gevaarlijk door, maar wisten eveneens niet het doel te vinden. Strafschoppen beslisten het duel in het voordeel van Pelikaan S.