Voetbal

Wintercompetitie Waddenrobkes

Het is wintersport voor voetballend Nederland. Maar niet voor de Waddenrobkes van Zeerobben. In december werden de laatste speelrondes van de wintercompetitie gespeeld maar na een korte break ging deze competitie voor de voetballertjes van 6 tot 8 jaar alweer op donderdag 11 januari van start in de Waddenhal.

Elke donderdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur komen de Waddenrobkes bijeen in de Waddenhal voor de wintercompetitie. (Foto: Frans Bode)

Kinderen willen altijd wel voetballen. Als de vakanties voorbij zijn en iedereen weer naar school gaat wil men ook weer voetballen. Dat kan gelukkig bij Zeerobben. De activiteiten voor de jongste talenten van de club blijven niet beperkt tot af en toe een onderling toernooitje of spelmiddag maar elke week wordt er gevoetbald in de Waddenhal. En elke week blijkt maar weer hoe enthousiast de jeugd is. Wekelijks doen er rond de 35 kinderen mee. De groep van de Waddenrobkes is veel groter maar veel kinderen zitten nog op zwemles en moeten dus nog even verstek laten gaan. Zodra het diploma binnen is zullen ook zij weer aanschuiven bij deze prachtige competitie. Verheugd is de organisatie dan ook dat nog steeds veel kinderen, die kennis willen maken met de sport voetbal, de weg naar de Waddenrobkes weten te vinden. Wekelijks druppelen er weer nieuwe leden binnen die willen meemaken hoe het is om bij de Waddenrobkes te voetballen. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je kijkt hoeveel kinderen er de laatste twee jaar hebben meegedaan aan het kleutervoetbal voor de leerlingen van alle basisscholen in Harlingen en Midlum. Op die dag hebben zij al een beetje kennis gemaakt met het voetbal bij en de trainers van Zeerobben. Ook dit jaar weer staan deze voetbaldagen voor de basisscholen van Harlingen en Midlum op de kalender. De stap om vervolgens lid te worden wordt daardoor misschien iets minder spannend voor de kinderen. Kinderen kunnen bovendien eerst proberen of dit wel iets is wat ze willen. Elke donderdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur zijn ze van harte welkom in de Waddenhal. De wintercompetitie gaat door tot eind februari. Daarna zoeken de kinderen het Oostersportpark weer op voor de start van de voorjaarscompetitie die begin maart van start zal gaan.

Maar ook de iets oudere kinderen (de JO9- en JO8-groep) kwamen alweer in actie. Op zaterdag 23 december speelden zij hun eerste toernooi in de Waddenhal. De tweede speelronde was zaterdag 6 januari en de laatste speeldag staat voor zaterdag 17 februari op het programma. Dat houdt overigens de trainingen op het veld niet tegen. Zaalvoetballen is leuk natuurlijk maar uiteindelijk wil iedereen weer graag het veld op voor de voorjaarscompetitie. De voorbereidingen daarop zijn dus al in volle gang.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda