Sport

V.V.H. Dames 1 kampioen

Afgelopen zaterdag stond de belangrijkste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op de planning. Deze thuiswedstrijd werd gespeeld tegen de nummer twee, CoVos dames 3, de directe concurrent voor het kampioenschap met een gelijk aantal punten. De oproep voor support in de Waddenhal is goed ontvangen bij de aanhangers van V.V.H. Dames 1 want de tribunes zaten vol. De dames van V.V.H. gingen de wedstrijd strijdlustig en met gezonde spanning aan.

De opstelling werd bekend gemaakt en zo klonk het eerste fluitsignaal en ging de kampioenskraker echt van start. Het gaat gelijk op in het begin van de set. De spanning lijkt zich te verplaatsen in nog meer strijdlust en zo nemen de dames van VVH langzaam de overhand. Verdedigend werd alles van de grond gehaald en kwam de passing wonder boven wonder ook nog goed in de handen van de spelverdeelster. Het werd CoVos erg lastig gemaakt en wisten weinig direct scoren. VVH daarentegen werd perfect bediend waardoor de aanvallers weinig moeite hadden om te scoren. Tevens gaf al het publiek ze genoeg veren en wonnen we de eerste set met 25-17.

 

Vol overtuiging begonnen de dames aan de tweede set. Het goede gevoel van set een waren ze van plan door te trekken deze set. Ze begonnen de set prima en kwam iets los van CoVos. Echter na een aantal goede middenaanvallen van CoVos kwam de stand op een gelijke hoogte van 7-7. Toch namen de Harlinger dames het initiatief al snel over en kwamen ze zo weer op een voorsprong van vier punten. Ze behielden de voorsprong en namen steeds meer afstand. Dit leidde ook tot de tweede setwinst met een verschil van wel tien punten, 25-15. Het geloof is er, zouden de dames het seizoen dan echt met een klapper afsluiten, 4-0 winst op CoVos dames 3? Het leek er wel op want de derde set werd ook met grote overmacht gewonnen. Deze werd gewonnen met 25-17.

 

De winst is binnen. Nu de laatste set nog om het maximaal aantal punten in Harlingen te houden. Met een geweldige serve serie van Marrit kwamen de Harlinger dames op een voorsprong van 10-1. Dit gaf ze zoveel lucht waardoor er heerlijk vrijuit werd gespeeld in die laatste alles beslissende vierde set. Met een allerlaatste kanon van een smash van Iris werd de wedstrijd beëindigd met een stand van 25-9. Dit betekende weer een 4-0 winst voor V.V.H. Dames 1. Wat een geweldige wedstrijd en wat geweldig dat er zoveel publiek/fans waren om de dames naar de winst te juichen. Om de winst te vieren werd er gelijk maar een lekker koud biertje geproost in de Waddenhal niet wetende wat er precies was neergezet. Tot er een oplettende supporter in de Nevobo app zag dat de VVH dames hierdoor kampioen zijn geworden. De dag kon niet meer stuk zo ontzettend trots waren ze op zichzelf.

 

Aanstaande vrijdag 12 april om 21:00 uur spelen de dames de laatste wedstrijd in de eerste klasse tegen Punt Ut Dames 1.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda