Sport

Teatse Tichelaar snelt naar 2e plaats survivalrun eindklassement

DEN BOSCH - Wat in eerste instantie een onmogelijke opgave leek, heeft hij toch voor elkaar gekregen: van 3 naar 2 opschuiven in het  eindklassement Heren 50+ KSR (Korte survival run). Eindelijk was daar de supervorm waar Teatse Tichelaar al een tijd naar op zoek was.

Alle winnaars in het KSR circuit. Teatse Tichelaar staat rechtsachter.

Die opleving diende zich al aan in Dronten. Daar zat het loop- en klimtempo er weer goed in, wat resulteerde in een knappe 26e plek overall en een 2e plaats 50+. In de Knipe ging het  mis vanwege een technische fout, maar in Harreveld op 16 juni bleek de supervorm wel degelijk aanwezig. In warme weersomstandigheden raasde Tichelaar over het parkoers en finishte als 20e overall en 1e 50+. Na Dronten had Tichelaar nog 23 punten achterstand op de nummer 2 Peter Baan uit Holten, maar die zou geen KSR run meer lopen. In Harreveld haalde hij er 17 punten vanaf. Nog 6 te gaan. Nummer 1 Bart Dinkelman uit Lochem was in het klassement niet meer te achterhalen, maar werd hier op dik 10 minuten gezet.

 

En dus moest het in Den Bosch gebeuren. Aangezien Den Bosch voor het eerst een KSR organiseerde, waren de meeste deelnemers onbekend met het parkoers. Opnieuw was het zomers warm maar zaten er genoeg waterpassages in om af te koelen. Teatse zat in de 4e startgroep en was goed weg op het 8 km lange parkoers en kwam na 3 km op kop van de groep te lopen. Het tempo werd tijdens de run steeds verder opgeschroefd en Teatse voelde dat er een goed resultaat inzat. Deelnemers van eerder gestarte groepen werden ingehaald. Gefocust blijven, hard lopen (tegen de 13 km/u onverhard) en snel klimmen. Het ging gesmeerd, ook omdat het parkoers niet superzwaar was. In 1 uur 2 min 25 sec kwam hij als 13e overall binnen en als 1e 50+. Er zaten zelfs maar twee 40+ heren voor hem. Dinkelman werd hier op 5 minuten gelopen. Ongetwijfeld de beste wedstrijd van het seizoen.

 

Daarmee verbaasde hij opnieuw de aanwezige deelnemers en publiek. Bovendien pakte hij zoveel punten dat de 2e plaats zeker was. Na de prijsuitreiking van de run volgde ook de prijsuitreiking van de landelijke competitie. Opnieuw een podiumplek voor Teatse die het als 60 plusser moet opnemen tegen veel jongere tegenstanders. Hij liep 14 van de 18 wedstrijden en eindigde 11 keer op het podium. Het nieuwe seizoen start op 8 september in Gennep. Teatse wordt volgend jaar 65 maar is niet van plan te stoppen met deze geweldige sport. Na 4 jaar sponsoring van kleding en schoenen door wandel- en hardloop speciaalzaak Bij Folkert Sneek heeft inmiddels Sport-balance & Survivalmaterialen uit Breedenbroek Gelderland de sponsoring overgenomen. Interesse in de activiteiten van Teatse? Volg hem dan op zijn Instagram-pagina.

 

|Doorsturen