Voetbal

Zeerobben-Olde Veste

Strijd om een prominente plaats in de middenmoot

Zowel Olde Veste (thuis tegen rode lantaarndrager Groningen 1–2) als Zeerobben moesten genoegen nemen met nul punten. In een vooraf als moeilijk bestempelde uitwedstrijd tegen Balk bleef tot de laatste minuut de kans op een puntje aanwezig, al dient meteen gezegd te worden, dat de overwinning terecht in Balk bleef. Een omstreden penalty zorgde voor het enige doelpunt.

Olde Veste kreeg een gevoelige tik uitgedeeld van vv Groningen. De Groningers behaalden de eerste overwinning van deze competitie, na drie keer te hebben gelijkgespeeld. De Steenwijkers vormen samen met Zeerobben het hart van de middenmoot. Met één punt meer (19 uit 14) en één wedstrijd meer gespeeld dan de thuisclub, starten de bezoekers zaterdag op het Oostersportpark.

In Steenwijk leken de Harlingers in de slot fase alsnog een puntje mee te snoepen na met 2 – 0 achter te hebben gestaan. In blessuretijd maakten de groenwitten 2 – 2 , maar een fraai afstandsschot van Pim ter Voorde in de slotseconde bezorgde de drie punten bij de thuisclub.

 

Zeerobben heeft een valse start gehad na de winterstop. Twee keer met het kleinst mogelijke verschil verloren, zuur maar dus geen punten. Personele problemen waren hieraan debet en de equipe van trainer Postma zit even in de hoek waar de klappen vallen en zal moeten terugvallen op de jeugd, die in de voorgaande partijen al aantoonden het niveau aan te kunnen. Maar je mag van hen niet verwachten de kar te trekken. Hiervoor dienen de meer ervaren spelers te zorgen. Natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig. De duels worden met deze kleine marges op details beslist en deze details pakten tot nu toe in 2018 niet in het voordeel van Zeerobben uit. Vertrouwen in de selectie blijft onveranderd. Zeerobben verwacht weer veel supporters om de gehavende, maar daarom niet minder gemotiveerde elf te ondersteunen.

Programma zaterdag 10 februari

 

 Be Quick Dokkum

-

 Drachtster Boys

 

 VV Buitenpost

-

 VV Balk

 

 VV Gorecht

-

 VV Noordscheschut

 

 VV Groningen

-

 CVV Oranje Nassau G

 

 PKC '83

-

 VEV '67

 

 VV Winsum

-

 Blauw Wit '34

 

 Zeerobben

-

 d'Olde Veste '54

 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda