Sport

Roeikampioenschap: verslag van de Vuurzee

Afgelopen zaterdag waren de Harlingen Kampioenschappen Sloeproeien (HKS). Voor roeisloep de Vuurzee het roeiseizoen van start is gegaan. Hier is het verslag van roeisloep Vuurzee.

De start van HKS was bij het Entrepotgebouw aan de Willemshaven. Hier werd ’s middags het roeiersfeest gehouden met aansluitend het benefietconcert van het Harlinger skûtsje.

 

We konden pas laat beginnen met trainen, omdat het klussen aan de sloep wat meer tijd kostte dan we dachten. Op zich was dat geen probleem, want het was nog veel te koud om te trainen; het ijs lag nog in de sloten. Maar de afgelopen weken was het eigenlijk nog steeds te koud. Je moet goed oppassen dat je spieren niet overbelast raken met de kou. Een goede warming-up en cooling-down zijn wel noodzakelijk. En zorgen dat je niet ziek wordt.

 

Voordeel van een thuiswedstrijd is dat je niet hoeft te kranen. Kranen neemt altijd veel tijd in beslag met natuurlijk het reizen er heen. Nu kun je lekker van je fiets, hup de sloep in. Ideaal! Het was prachtig weer, al waaide het wel wat, maar dat mocht de pret niet drukken. Om één uur klonk het startschot. Op een of andere manier valt het Harlinger kampioenschap altijd wat tegen, maar dat zal wel aan ons zelf liggen.

 

Je wil gewoon verder waar je geëindigd was vorig jaar (einde seizoen), maar zo werkt het niet. Je moet de kracht en je uithoudingsvermogen weer opbouwen. Dit betekent gewoon veel trainen, trainen, trainen.

 

Maar de kop is er af. De Vuurzee is als 7de in de eerste klasse geëindigd, waar wij super tevreden mee zijn. De Danser van Okke Hel was eerste; zij hebben het super gedaan, gefeliciteerd! We hebben een prachtige dag gehad en het benefietconcert van het Harlinger skûtsje was beregezellig! De volgende wedstrijd is in grachten van Utrecht.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda