Sport

Mooie prestaties zwemmers ZV de Vikings

Van 15 tot en met 17 december werden de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen korte baan gezwommen in Den Haag. Jetze de Vries, Wytse Broekstra, Kyara Balt en Sven Koornstra deden namens ZV de Vikings hieraan mee. 

Jetze had zich voor acht afstanden geplaatst. Hij zwom op alle afstanden een mooi p.r. De grootste verbetering zwom hij op de 200 meter vrije slag, hij verbeterde z’n oude tijd met 2,59 seconde en kwam hiermee onder de twee minuten grens. Op de 50 en 100 meter schoolslag zwom hij naar een nette tiende plaats.

Wytse Broekstra zwom de 200 meter schoolslag; hij haalde de B-finale en scherpte hier z’n Nederlands Record aan tot een tijd van 2.15,51.

Kyara Balt had zich geplaatst voor de 800 meter vrije slag. Ze startte iets voorzichtig, maar gaf de tweede helft van de race goed gas en zwom een knappe negatieve split. Kyara verbeterde haar p.r. met 11 seconden en eindigde als dertiende in de eindklassering.

Sven Koornstra, junior 3, zwom in de groep junioren 3-4 de 1500 meter vrije slag. Een pittige afstand. Sven verbeterde z’n persoonlijk record met ruim twee seconden. Z’n eindtijd was goed voor een negende plaats.

Op 28 en 29 december aanstaande sluit ZV de Vikings het zwemseizoen 2023 af tijdens Orca’s Christmasswim in Leeuwarden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda