Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Stefan Adema haalt uit en scoort weer. (Foto: G. V. Hurck)

RCM Administratie – Kantine Waddenhal: 1-7
Terwijl de Kantine dik in de aanval was wist, de altijd slimme, Niels Outbuyse toch bijna uit een counter te scoren. Aan de andere kant stopte keeper Ronald van Riet een kanonskogel van Stefan Adema. Pas na 10 minuten wist Ronald Jilderts de score te openen voor de Kantine 0-1. Nog net in de eerste helft maakte Stefan Adema er 0-2 van, en hij leek deze avond buskruit in sien skoenen te hewwen. Met een dikke vette punter en een droge knal tilde hij de voorsprong naar 0-4. Zeven minuten voor tijd deed RCMA dan toch wat terug en knalde Sebastiaan Kraus de bal in het dak van het doel 1-4. Niels Outhuyse schoot nog een keer op de lat en Stefan Adema en Johan van Dellen bepaalden de eindstand op 1-7.

Bouwvisie Friesland – Veltman Maritiem: 6-2
Veltman begon met het Nattekatsio-systeem en speelde vanuit de defensie. Dat gaf niet veel want al na 2 minuten scoorde Godert Attema vanuit de rebound 1-0 voor BF. En op aangeven van broerke Koen Attema maakte Godert even later ook 2-0. Na 6 minuten kreeg Veltman de eerste kans maar helaas tikte Snoussi de bal naast. Koen Attema moet gedacht hebben: wat mien broer kan, kan ik oek en dat was ook zo. Hij maakte 3-0. Aan de andere kant had Soulamain Snoussi de juiste richting gevonden en hij scoorde twee keer op rij: 3-2. In de 2e helft stopte die goalmakermachine Veltman en ging die van BF door. Alleen miste Friso van Eyck eerst nog wel een penalty, hij had sien ogen even dicht deen. Jilke Alkema rondde een mooie één-twee met Friso af en dat betekende 4-2. Ook Friso had inmiddels de oogjes weer geopend: hij passeerde alles en maakte 5-2 en ook 6-2 kwam nog van zijn voet.

Oosterhof/Holman – Philipse IT: 1-2
De eerste 8 minuten gebeurde er weinig en liepen de mannen wat geblinddoekt deur mekaar heen met ze nou en dan een losse flodder op of, meestal naast het doel. OH was de meest aanvallende ploeg maar de uitvallen van Philipse waren gevaarlijk. Stijn Schakenbos kreeg de eerste kans voor OH dat schot ging naast. Nou die 1e helft konden je semaar in ut asvat donderde, daar was niks an.

Direkt in de 2e helft was er een flitsende één-twee tussen Reinier v.d. Stap en Marco Zeilmaker die de laatste netjes afrondde: 0-1. Menno Bottema kon 0-2 maken, kwam voor een leeg doel maar ook hij had de oogkleppen voor en raakte de paal: is ook een kunst, maar telt niet. OH kreeg ook kansjes maar daar deden ze niets mee, althans voorlopig. Een pasje van Reinier v.d. Stap op Marco Zeilmaker deed Marco met een fraai lobje scoren: 0-2.  OH probeerde van alles en toen Sicco v.d. Bij een tikje gaf op Brent de Groot werd het nog 1-2 maar daar bleef het bij.