Lewenborg te sterk voor fc Harlingen

Het begon zo mooi voor de fc Harlingen, met een prachtig doelpunt van Sjouke Bootsma kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong en een paar minuten later was het al weer over, onder andere door verdedigingsfouten. Even gloorde er hoop, maar daar bleef het bij. Lewenborg staat derde op de rangrijst, wel op duidelijke afstand van koploper Helpman. Toch beschikt de ploeg over een aantal behoorlijk goede spelers, achter solide verdedigend en voorin snelle spitsen, dus eigenlijk een maatje te groot voor de fc Harlingen. Voor het eerst dit seizoen kon de thuisclub weer beschikken over Kevin Jaarsma. Hoewel nog lang niet fit bleek hij nu al een versterking. Verder speelde good old Hilko Mulder ook degelijk. Er werden in deze zeer sportieve wedstrijd toch twee spelers met rood van het veld gestuurd, van beide clubs één.

Lewenborg begon zeer aanvallend en Patrick van der Waard moest direct in grijpen om een score te voorkomen. Het leverde de tegenstander een aantal corners op en die zouden in het verloop van de wedstrijd bepalend zijn. Scheidsrechter van der Kamp zat er ook wel een paar keer behoorlijk naast wat de corners betreft. Sander Zeilmaker kreeg in het begin ook een kleine kans, maar hij treuzelde te lang. Jeroen van Dellen en opnieuw Patrick moesten corners weggeven om het scoren door de tegenstander te beletten.

Na tien minuten was er een goede Harlinger aanval. Sander schoot de bal geweldig in en deze werd door een verdediger met de ellebogen vooruit, gekeerd. De scheids wilde van een penalty niets weten, jammer. Rond de twintigste minuut bereikte Kevin met een lange bal de op rechts staande Sander, deze zette de bal prima voor en met een geweldig schot vanaf rand zestien schoot Sjouke de bal in de rechter kruising en zette de thuisclub op 1-0. Een paar minuten later was de voorsprong alweer teniet gedaan. Uit één van de vele corners, genomen door Jannick Plantinga, kan aanvoerder Rodney van der Hoek ongehinderd de 1-1 binnen tikken.

In de 35e minuut legde scheidsrechter Van der Kamp de bal op de stip tot grote verbazing van vriend en vijand. Jannick Plantinga benutte deze buitenkans en scoorde de 1-2. Wat fc Harlingen ook probeerde, de gasten bleven de gevaarlijkste ploeg. Vlak voor de rust kreeg Lewenborg opnieuw een corner en het was weer Jannick Plantinga die nu rechtstreeks uit die corner bij de ongedekte eerste paal scoorde, 1-3 en dit werd ook de ruststand.

Fc Harlingen startte met wat meer overtuiging in de tweede helft. Er was een kansje voor Kevin en een vliegend schot van Jeroen ging net over. Ook waren er een paar vrije trappen voor fc Harlingen op een mooie plaats, maar aanvoerder Ane Schaap had het vizier deze middag niet op scherp staan. Achterin hadden de backs Frank Claasz Coockson en de jeugdige Jari Lemmers het best moeilijk met hun snelle tegenstanders. In de 50e minuut kreeg fc Harlingen de genadeslag. Een counter van Lewenborg, sterk ruikend naar buitenspel, werd door Mike Weidgraaf uitstekend omgezet in een doelpunt, keeper Vincent van der Werf kansloos latend, 1-4.

Hierna verliet Kevin het veld en hij werd vervangen door Nick van der Kooi. Doelman van der Werf moet reddend optreden bij een snelle doorbraak van de tegenstander. De degelijk spelende Hilko werd nog vervangen door Yasin Faggouss. Een uitstekende voorzet van Nick werd niet benut door de voorwaartsen. De thuisclub leek in de 65e minuut dichterbij te komen, maar de kopbal van Sander ging via de paal achter. Ook Jari werd nog gewisseld en Marco Zeilmaker was zijn vervanger.

Even later maakte de Lewenborg speler Yorick van der Velde een slaande beweging en kon met rood vertrekken. Dit zorgde voor een opleving bij fc Harlingen. Na een voorzet uit een vrije trap genomen door Ane was het opnieuw Sjouke die scoorde, 2-4 en hij maakte de stand wat draaglijk. Helaas moest Nick hierna ook met rood het veld verlaten, na een te felle charge volgens de scheids die het zelf nooit gezien kon hebben. Een stevige overtreding op Sander werd bestraft met een vrije trap op de rand zestien. Sjouke schoot via de verdediging net naast tot corner, deze werd door Sander over gekopt.

In blessuretijd wist de snelle Rai de Vries nog de 2-5 te scoren. Lewenborg was de terechte winnaar. Fc Harlingen speelt de komende weken alleen maar tegen de koplopers, het zal dus moeilijk worden om zich veilig te spelen. De spelers geven alles, maar dat is blijkbaar niet genoeg.

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Frank Claasz Coockson, Ane Schaap, Patrick van der Waard, Jari Lemmers, (Marco Zeilmaker), Hilko Mulder, (Yasin Faggouss), Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Kevin Jaarsma (Nick van der Kooi), Sander Zeilmaker.