Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Het is nog steeds winterstop voor de voetballers. Zelfs de eredivisie is nog niet van start gegaan. Op vele sportcomplexen in Friesland heerst nog een serene rust maar bij Zeerobben is dat toch iets anders. Dat is ook wel logisch gezien de ambities die de jeugdafdeling heeft. Met teams die uitkomen op hoofdklasse-niveau of 1e klasse niveau moet je over een paar weken goed aan de tweede seizoenshelft beginnen. Een goede voorbereiding daarop is essentieel.

Afgelopen zaterdag werd er alweer gevoetbald door de jeugd van Zeerobben. Zo speelde JO13-1 een oefenwedstrijd tegen vv Heerenveen JO13-1. (Foto: Frans Bode)

Afgelopen zaterdag namen JO13 en JO11 daarin het voortouw. JO13 speelde een oefenwedstrijd op het Oostersportpark tegen vv Heerenveen. Een tegenstander van formaat. Heerenveen komt uit in de 2e divisie met ploegen als Cambuur, Quick ’20, GVAV Rapiditas. De ploeg staat weliswaar onderaan maar beschikt over een goed team. Zeerobben kon goed meekomen gedurende de gehele wedstrijd maar incasseerde wel een 1-3 nederlaag. Maar belangrijker was dat de ploeg weer de eerste wedstrijd in 2018 gespeeld had ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Ook JO11-1 kwam alweer binnen de lijnen. Op het Oostersportpark was FVC uit Leeuwarden de tegenstander. Net als Zeerobben komt ook FVC uit in de 1e klasse en ook FVC was net als Zeerobben najaarskampioen geworden. Op papier een interessante ontmoeting. Niet alleen op papier zo bleek deze morgen. Beide ploegen maakten er een boeiend schouwspel van waarbij een drieluik gevoetbald werd van twintig minuten. Het leverde uiteindelijk een 3-4 overwinning op voor FVC. Overigens ziet JO11-1 deze ploeg weer terug in de voorjaarscompetitie. Een pittige competitie voor JO11-1 met de top van Friesland. Zo gaan deze jongens uitkomen tegen clubs als Blauw Wit, Drachten, Drachtster Boys, Emmen, LAC Frisia, Udiros en Heerenveen. Elke week zal er een topprestatie geleverd moeten worden maar Zeerobben beschikt over een hard werkend en getalenteerd team. Uitdagingen genoeg derhalve.

Naast alle activiteiten op het veld zullen er ook in de zaal nog diverse onderlinge zaaltoernooitjes gespeeld worden zoals elk jaar. Veel tijd daarvoor zal er niet zijn want de KNVB laat voor de standaardteams de competitie alweer op 27 januari van start gaan terwijl de voorjaarscompetitie voor de overige teams al voor 10 februari op de rol staat. Dus als het weer een beetje meewerkt is het binnenkort alweer volle bak op het Oostersportpark. Maar er is ook tijd voor andere nevenactiviteiten. Zo kon de jeugd zich de afgelopen weken inschrijven voor het grote Zeerobben Darts Toernooi dat ook morgen gehouden zal worden.

Morgen ook weer volop jeugdvoetbal op het Oostersportpark met het eerste Zeerobben Jeugd Wintertoernooi. Vanaf 10.00 uur komen de teams van JO19, JO13 en JO11 in actie. Kijkend naar de tegenstanders die uitgenodigd zijn en meedoen kan het niet anders dan mooi jeugdvoetbal opleveren. De prijsuitreiking zal rond 14.00 uur zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda