Sport

Huldiging prijswinnaars pv Ons Genoegen 2017

De jaarlijkse feestelijke afsluiting van het vliegseizoen van pv Ons Genoegen werd dit jaar weer gecombineerd met een nieuwjaarsreceptie. Afgelopen zaterdagmiddag, zodat de eilander liefhebbers ook aanwezig konden zijn in het clubgebouw aan de Vormer.

In het openingswoord blikte voorzitter Age Zijlstra eerst nog even terug op het afgelopen jaar. Na een kortstondige ziekte moest de vereniging afscheid nemen van erelid Joop de Vries, de duizendpoot van de vereniging. Alle vluchten voor de ‘Generaal wisselbeker’ zijn naar hem vernoemd.

Verder de goede prestatie van diverse leden van de vereniging, die met hun duiven werden beloond met goede uitslagen op teletekst en kampioenschappen in het NPO, Afdeling Friesland en ACG Samenspel. Hierdoor heeft de vereniging zich wederom weer redelijk op de kaart gezet in de duivenwereld, dankzij honderd procent inzet van alle leden. Ook Sybold, die er voor gezorgd heeft dat de duiven van de eilanders op tijd in het clubgebouw waren en de klokken en manden weer op tijd op de boot terug gingen, werd hier voor bedankt. En natuurlijk werden de ‘generalen’ en de kampioenen gehuldigd. Jan Hoogland heeft de titel Keizer Generaal vliegseizoen 2017. De middag/avond werd afgesloten met een Chinees etentje en rond 20.00 uur werd eenieder wel thuis gewenst.

Generaal kampioen alle vluchten onaangewezen Jan Hoogland en 2) Sjoerd en Rutger Zwart, 3) Gorrie Lambregts, 4) Age Zijlstra en 5) Gerrit de Koe. Aangewezen: 1) Jan Hoogland, 2) Age Zijlstra en 3) Gerrit de Koe. Duifkampioen alle vluchten: Jan Hoogland met de 5- 1186652. De Beker voor het kampioenschap Bedrijven Sponsor Competitie van Harlingen is gewonnen door RoXa Duurzaam Advies.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda