Voetbal

Het venijn zit bij Zeerobben opnieuw in de staart

HARLINGEN - In oktober 2017 leek Zeerobben in Steenwijk tot de slotsecondes van de blessuretijd een puntje mee te snoepen. Maar een afstandsschot met enige fortuin zorgde voor een bittere pil en zorgde ervoor dat de drie punten in Steenwijk bleven.  Met de 1 – 1 op het scorebord en ruim in de extratijd trokken de Harlingers opnieuw aan het kortste eind. In een turbulent slotoffensief tegen Olde Veste leken de tien overgebleven groenwitten (een rode kaart voor Brent de Groot ) overeind te blijven, Maar wederom was Vrouwe Fortuna niet thuis en stond de thuisclub met lege handen: 1-2.

Zeerobben moest in de slotfase toch nog buigen voor Olde Veste en verloor met 1-2. (Foto: Bert Drent)

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten nerveus. Snelle wisselingen leidden echter tot niet meer dan tot kleine mogelijkheden. Uit deze openingsfase bleek, dat de verliespartij van vorige week er voor zorgde, dat beiden scherp en fel startten. Opzoek naar eerherstel en drie punten. Olde Veste nam hierna de wedstrijd in handen en voor de gastheren restte voorlopig niets anders dan tegenhouden.

Sporadisch kwam de thuisploeg in de zestien van hun tegenstander. Het enige wapenfeit, net over geschoten, ontstond uit een vrije trap van Kristian Feenstra na een goede aanvallende actie van rechtsback Brent de Groot. De opponent uit Steenwijk kreeg een reeks niet te missen kansen, maar hun vizier was niet goed afgesteld. Mede dankzij het hardwerkende verdedigingsblok met als betrouwbaar sluitstuk Jacob de Vries.

Koopman

Na de thee kwam het duel  wat meer in evenwicht, alhoewel de bezoekers toch het beste van het spel hielden, kreeg Zeerobben wat kansjes en speelde zich met regelmaat onder de druk uit. Omdat beide teams weigerden de trekker over te halen bleef het tot de 78e minuut nog 0 – 0 . De ploeg, die de openingstreffer zou maken was koopman, zo werd gedacht. Het was Zeerobben, dat zich misschien wel tegen de verhouding in, in de rol van koopman plaatste.

Dylan Drent bracht uit een vrije trap de bal in de mêlée van spelers in het doelgebied en met enig geluk wipte invaller Frank Pietersma de 1 – 0 binnen. Nog een klein kwartier te spelen. De slordigheden ten gevolge van vermoeidheid bij beiden zorgden ervoor, dat de voornoemde stelling van koopman niet opging. Zeerobben had de 2 – 0 moeten maken, toen alleskunner Yander Zandbergen zich vrij worstelde in het strafschopgebied. Zijn voorzet/schot? ging net voorlangs en de inglijdende Pietersma kwam een teenlengte te kort.

Zijn we er toch weer erin getuind

De inleiding tot de gelijkmaker was een zeer omstreden rode kaart voor Brent de Groot. De toegekende vrije trap werd slecht weggewerkt en uit de rebound leek Godert Attema hands te hebben gemaakt. Uit deze vrije trap, voor vermeend hands, kogelde Mark van der Veen vanaf 30 meter  hard via de muur raak, 1 – 1 met nog vijf minuten te spelen roken de gasten de overwinning. En het kunststukje van de vorige wedstrijd vond zijn reprise in deze. Ruim in blessuretijd was Edwin Maters het goudhaantje voor de Steenwijkers.

Gifbeker

,,Zet maar als kop boven het verslag: ‘De gifbeker moet tot op de bodem leeggedronken worden’, aldus een zwaar teleurgestelde trainer Arjen Postma. Logisch als je de in zijn ogen onterechte rode kaart en handsbal, waaruit de 1 – 1 kwam, in de beoordeling meeneemt.

Ook in deze wedstrijd lieten ze zich aftroeven door een door de wol geverfde eerste klasser, die wel het meest aanspraak op de overwinning mocht maken. Bij de debutant ontbreekt het nog aan ervaring en het slim bespelen van de arbiters. De voorbeelden van de afgelopen 3 verliespartijen spreken voor zich. Met telkens het kleinst mogelijke verschil verliezen frustreert en tast de moraal aan. Met opgeheven hoofd, maar wel met een zure smaak in de mond, zal eens het tij keren. Wie weet volgende week al,  uit tegen Oranje Nassau Groningen.

Scoreverloop : 73 m 1 – 0 ( Frank Pietersma) ; 83 m 1 – 1 ( Mark van der Veen) ;  93 m. 1 – 2 ( Edwin Maters )

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Godert Attema; Marcel Visser; Kristian Feenstra (65 m Frank Pietersma); Yander Zandbergen; Higor da Silva (46 m Albert  Beuker) Frank ten Hoeve; Dylan Drent.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda