Fc Harlingen ontvangt Read Swart

Na twee uitwedstrijden op een rij, speelt fc Harlingen zondag weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander deze middag is Read Swart uit De Knipe.

Read Swart draait een goed seizoen en staat in de subtop. Van de afgelopen tien wedstrijden werd er slechts eentje verloren. Afgelopen week werd er nog met 3-0 gewonnen van Akkrum. Zondag zullen ze zich bij een zege steviger in de subtop kunnen nestelen.

Fc Harlingen kreeg afgelopen zondag genoeg kansen om de score te openen tegen vv Oerterp 1 maar paal, lat en keeper stonden meermaals in de weg. Uiteindelijk wist de thuisploeg vlak voor rust de 1-0 op het scorebord te zetten. Na de rust lag de gelijkmaker op de schoen van Remko Zandberg, maar via de vingertoppen van de keeper belandde deze ook op de paal. Ondanks dat fc Harlingen meer op de aanval ging spelen en ook wist te scoren werd deze door de grens afgevlagd wegens buitenspel. De thuisploeg wist wel te scoren en de wedstrijd eindigde in 4-0.

Fc Harlingen zal zich zondag de kaas niet van het brood willen laten eten aangezien ze al zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen zijn. Bovendien heeft het nog een aantal punten nodig om boven de streep te eindigen en zal er dus alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden. Uiteraard is iedereen weer van harte welkom voor de support. Pupil van de Week Danny de Hek mag om 14 uur aftrappen, wedstrijdsponsor is Nico Beuker Consultacy en direct na de wedstrijd is er een afterparty in de 'derde helft' met livemuziek van niemand minder dan Sipke de Boer.