Fc Harlingen 1 onderuit in Drachten

DRACHTEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag in de laatste speelronde voor de winterstop een ruime nederlaag tegen vv Drachten geïncasseerd. De Harlingers startten in de basis met Vincent v.d. Werf, Patrick v.d. Waard, Stefan Adema, Drewes Janssen, Frank Claasz Coockson, Sjouke Bootsma, Jeroen van Dellen, Ane Schaap, Niels Vlottes, Sander Zeilmaker en Jorge Pirez. Daarmee hadden ze een prima elftal om mee te beginnen.

Harlingen begon echter niet scherp aan het duel. Al na vijf minuten mocht de thuisploeg een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel en deze belandde in één keer in het doel. Harlingen stond dus vroeg op achterstand, maar er was tijd genoeg om dit om te buigen. In de achtste minuut een prima aanval van de Drachtsters over rechts. De bal werd voor het doel gegeven en binnengeschoten, 2-0. Een miscommunicatie in de defensie leidde de 3-0 in. Toen de klok op tien minuten stond, werd het ook nog 4-0 en speelde Harlingen al een verloren wedstrijd. De Drachtsters hadden het meeste balbezit en de beste kansen. Een door Drewes Janssen genomen vrije trap werd door Stefan Adema over het doel gekopt. Na een kwartier ging doelman Vincent v.d. Werf gestrekt naar de hoek om nog erger te voorkomen. Drewes Janssen werd nog vervangen door Siefko Jager. Halverwege de eerste helft werd een vrije trap van Jeroen van Dellen voor het doel weggekopt, maar dichterbij dan dat kwamen de gasten niet.