Sport

Excelsior onderuit tegen Rinsumageest

HARLINGEN - Met nog één ronde in de provinciale competitie voor de boeg moest het viertal van Excelsior afgelopen een zware nederlaag incasseren tegen het viertal van Rinsumageest. Waar men eerder dit seizoen nog een gelijkspel uit het vuur sleepte, gingen Excelsior thuis met 1-7 onderuit. 

Elle van Keimpema (l) was de enige die een punt behaalde.

Marco Bekema had een complete off-day tegen Age Zwaagstra. Hield open huis en moest al voor de eerste bakje koffie op was de handdoek in de ring gooien: 0-2. Dick Bekkema speelde een prima partij tegen Sjoerd de Vries, maar kwam in het eindspel op positie vast te staan, waardoor de gasten op 0-4 kwamen. Zelfs captain Klaas van Keimpema, die nog niet verloor in deze competitie, kon het verschil niet maken. In zijn partij tegen Pieter de Vries stond ook hij met lege handen en was met 0-6 de winst voor de gasten binnen. Elle van Keimpema speelde foutloos tegen de op papier sterkere Klaas de Vries en sleepte er nog een remise uit, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-7.

Op dinsdag 20 maart speelt Excelsior de laatste ronde. Dan staat de thuiswedstrijd tegen BEGB uit Britsum op het programma. Zij hebben de beste papieren voor het kampioenschap. 

 

Ook in de onderlinge competitie is de strijd om het kampioenschap tot het kookpunt gestegen. Jan Stelwagen won dinsdag in de A-groep van Koop de Vries en eindigt daarmee gelijk met Dick Bekkema, omdat de onderlinge ontmoeting in een remise eindigde, zal er een beslissingswedstrijd nodig zijn om de kampioen te bepalen. 

Mocht Rinze Postma in de B-groep zijn laatste partij in winst omzetten, dan ontstaat hier een zelfde soort situatie met Marco Bekema.

Aanstaande dinsdag staat de tweede ronde van de rapidcompetitie op het programma en zullen er weer twee partijen per persoon in versneld tempo worden afgewerkt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda