Sport

Enerverende jeugdledenwedstrijd KV Eendracht

Woensdagmiddag vond op het knusse Eendrachtkaatsveld de ‘Visser jeugdleden-partij’ bij KV Eendracht plaats. De vijf deelnemende parturen, bestaand uit elk twee kaatsers tot en met 13 jaar, kaatsten volgens het poulesysteem. Er werd met veel inzet en enthousiasme om de punten gestreden en de toeschouwers genoten van het leuke tussenspel. Age Tichelaar (clubscheidsrechter) leidde streng maar uiterst rechtvaardig.

Door Ubbo Posthuma

Ouders en prijswinnaars van de Visser jeugdleden-partij. (Foto: Ubbo Posthuma)

Het lukte geen enkel partuur om alle vier partijen winnend af te sluiten. Dit maakte de wedstrijd er alleen maar spannender door. Uiteindelijk behaalden de 1e en 2e prijswinnaars elk drie overwinningen en bepaalde het aantal behaalde eersten in de verloren partij welk partuur in de kransen kwam.

Ondanks een dag eerder opgelopen enkelblessure, kaatste Mike Vlieger op halve kracht met goede ondersteuning van Yannick Beuker zich toch nog tot een zeer verdienstelijke 2e prijs met 24 punten. Lucas Vlieger en Quinn Hamstra behaalden twee eersten meer in hun verloren partij en wonnen met 26 punten de 1e prijs.

Met twee klinkende overwinningen, maar ook twee forse nederlagen tegen de 1e en 2e prijswinnaars lieten Milan van Winden (Wijnaldum) en Sil Odolphi (Midlum) toch zien over voldoende kaatstalent te beschikken. De broederstrijd tussen Dani van der Schoot met Damian Duursma tegen Donny van der Schoot met Niek Helvrich eindigde bij een stand van 4-5 + 2-6 in het voordeel van Donny en Niek.

Na het uitrekenen van alle wedstrijdgegevens door Douwe Broersma en het opmaken van de eindstand werden allereerst alle vrijwilligers, behulpzame ouders en familieleden door Douwe bedankt voor hun spontane medewerking aan deze zeer geslaagde jeugdleden-kaatswedstrijd. De prijzen, waardebonnen, werden als volgt verdeeld:

1) Lucas Vlieger en Quinn Hamstra

2) Mike Vlieger en Yannick Beuker

3) Damian Duursma en Dani van der Schoot

4) Milan van Winden en Sil Odolphi

5) Niek Helvrich en Donny van der Schoot

Komende zondag (29 augustus) vindt bij voldoende deelname de Eendracht koningspartij DEL vanaf 14 jaar met de harde bal plaats, aanvang 10.00 uur. Opgave is nog mogelijk tot vrijdagavond 19.00 uur bij Douwe Broersma via 0517-417694.

|Doorsturen

BuienradarAgenda