Casco Montage VVH pakt glansrijke thuisoverwinning

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het uit Hoogezand afkomstige Krathos op het programma voor het eerste herenteam van Volleybalvereniging Harlingen. Voor VVH waren zowel de trainer (Richard Kumbangsila) als coach (Alle Taco Schat) aanwezig ter begeleiding. Zij zagen een eenzijdige wedstrijd waarin VVH bij vlagen geen enkele moeite had met de bezoekers.

Alleen in set één was het een gelijk opgaande strijd. In de aanval en serve was VVH slordig, waardoor de mannen uit Hoogezand lang mee bleven doen. Via enkele aanvallen van Hedzer Wiersma en Reinier Kwast, werd boven de twintig het verschil gemaakt (25-22).

In de sets die hierop volgden, was het spelbeeld anders. De Harlinger midblokkering stopte menig Groninger aanval af en ook de Harlinger verdediging onder leiding van Ewout Schat begon meer ballen van de grond te rapen.

Met name de spelers die de Harlinger opmars vanuit de promotieklasse naar de tweede divisie helemaal mee hebben gemaakt (Rik Sijtsma, Marnik Agema en Meindert Paul Kwast) werden doorspelverdeler Johannes Bult in staat gesteld uit te blinken. Dit overigens tot groot plezier van het publiek. Met 25-16, 25-12 en 25-17 werd zodoende een zeer nette 4-0 overwinning gepakt.

Door deze overwinning klimmen De Skûtsjeboys naar de zesde plek op de ranglijst en is het met twee wedstrijden te gaan zeker van handhaving in deze divisie. Komend weekend staat de uitwedstrijd naar DIO/Bedum op het programma en op 21 april om 19.00 uur eindigt de ploeg het seizoen in eigen Waddenhal tegen Set-Up IJsselmuiden.