Gemengde gevoelens, maar toch terechte winst Balk

Balk – Zeerobben 1- 0

Tot de 53e minuut waren de kansen voor de bezoekers en het overwicht voor de thuisclub. Dus had eenieder vrede met de tussenstand van 0–0. Een cruciale beslissing, waarover de meningen sterk verdeeld waren, zorgde voor de ommekeer van de wedstrijd. Pieter Wijnja wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde beheerst uit de toegekende strafschop. Hierna kreeg Balk alle ruimte om de score te laten oplopen en probeerde Zeerobben verwoed de gelijkmaker te realiseren. Beide teams faalden in de afwerking en daarmee eindigde het duel in een magere, maar terechte 1–0 overwinning.

Ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop ging verloren. In en tegen Balk verloor Zeerobben met 1-0. (Foto: Bert Drent)

De enige echte mogelijkheid, want kans was het niet eens, was in de vijfde minuut voor Balk, bal net naast gegleden. Kort hierop kreeg Frank ten Hoeve de kans om Zeerobben op voorsprong te zetten. Hij kapte zich vrij, maar zijn inzet zag hij gekeerd door de geroutineerde Altenburg. Het veldoverwicht van de gastheren leverde voor de rest van de eerste helft geen enkele kans op. Zeerobben daarentegen worstelde zich langzamerhand onder de druk vandaan en kreeg in de persoon van Marcel Visser een gigantische mogelijkheid. Albert Beuker onderbrak de opbouw van de tegenpartij en zette Higor da Silva in stelling, hij kapte zich vrij en speelde Marcel op maat aan. Zijn harde schoot verdween in het zijnet.

Op een hoge crosspass van Balk anticipeerde de voortreffelijk spelende Godert Attema ad rem. Hij troefde de rechtsback af met zijn hoofd en creëerde zelf de kans om door te stoten naar de zestien. De vrijgelopen Da Silva kreeg een opgelegde kans uit de pass van Godert, maar opnieuw was de goalie van Balk winnaar. Geen doelpunten derhalve in het eerste bedrijf.

Strafschop?

Tot het moment van de penalty was de partij in evenwicht. Zeerobben kwam zelfs sterker uit de startblokken dan voor de rust. Het doelpunt Balk kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. Eigenlijk verwachtte je, dat de gasten uit Harlingen op voorsprong zouden komen. Helaas balverlies op de middenlijn leidde de bittere teleurstelling in; strafschop. Marc Reussing gleed binnen de lijnen van de zestien Mark Zeldenrust onderuit, maar speelde wel de bal. Een cruciale en moeilijke beslissing, die in het nadeel van Zeerobben uitpakte. Peter Wijnja voltrok het vonnis en zorgde mede daardoor, dat de thuisclub open huis kreeg van de Harlingers, die in een poging om alsnog een puntje mee te pikken, de verdedigende taken minder aandacht gaven. De bal op de paal, de lat en hoog over kwamen voort uit een overtal situatie en het is aan de aanval van de Balksters te wijten, dat de score bleef steken op de 1–0. Daardoor bleef het tot de laatste minuut toch nog spannend. Met een beetje geluk hadden de gasten ook nog wel een puntje mee kunnen pikken. Hectisch taferelen voor het doel van Altenburg in de blessuretijd leverden niet het gewenste resultaat op. Verdiend bleven de punten in Balk.

Vertrouwen

Een nederlaag met perspectief. Tegen een sterker geacht Balk wist de formatie van trainer Postma een prima pot voetbal neer te leggen. Gezien het aantal afvallers voorafgaand aan de wedstrijd, mag je het strijdend collectief een groot compliment maken. Lang waren de teams gelijkwaardig, met als breekpunt natuurlijk de strafschop. Het jeugdige hart van de defensie, met Marc Reussing en Pim Bleichrodt, hield lang vol en werden daarbij meer dan voortreffelijk ondersteund door de A-Junioren Brent de Groot en Godert Attema. Met vertrouwen wordt naar de thuiswedstrijd van tegen Olde Veste uitgekeken.

Scoreverloop: 53 m. 1 – 0 Pieter Wijnja ( penalty)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Godert Attema; Albert Beuker; Marcel Visser; Kristian Feenstra (54 m. Dylan Drent); Higor da Silva (70 m. Armando Zwart); Frank ten Hoeve; Yander Zandbergen.