Sport

Badmintonclub HBC De Wadden

Dit seizoen speelt een recordaantal jeugdspelers van de Harlinger Badmintonclub De Wadden mee in de beginnerscompetitie van regio Noord. Twee teams met in totaal acht spelers meten voor het eerst hun spelniveau met dat van spelers van andere clubs.

In de beginnerscompetitie wordt een beperkt aantal wedstrijden gespeeld. Beide teams zitten in dezelfde poule. Dat betekende dat de supporters van beide teams ze meerdere keren thuis konden aanmoedigen. De teams staan op dit moment tweede en vierde in hun poule. En ze hebben nog een paar wedstrijden te spelen.

De twee andere jeugdteams spelen al enige jaren een competitie. Dit jaar speelt er een gemengd team (twee jongens en twee meisjes) en een meisjesteam (vier meisjes). Het gemengde team staat vijfde in hun poule en het meisjesteam staat vierde in hun poule. Het meisjesteam moet het wel opnemen tegen teams die uit meisjes en jongens bestaan. Dus ze moeten er lekker tegenaan.

Ook bij de senioren speelt dit jaar een recordaantal van vier teams in de competitie. Ze spelen op verschillende niveaus. Het eerste team staat tweede in de tweede klasse, het tweede team staat ook tweede maar in de derde klasse. Het derde en vierde team spelen in dezelfde vierde klasse. Het ene staat bovenaan; het andere onderaan. Maar het gaat niet om de knikkers maar om het spelplezier.

Natuurlijk spelen er ook mensen bij de club die geen competitie spelen maar alleen recreatief op donderdagavond een shuttle komen slaan. Op de donderdagavond spelen alle spelers ook partijen door elkaar. Dus wedstrijdspelers spelen ook met en tegen recreanten. Een aantal keren per jaar organiseert de Badmintonclub speciale toernooitjes voor leden en één keer per jaar een groot Waddenzeetoernooi waar ook leden van andere clubs aan meedoen. Dit jaar is dit Waddenzeetoernooi op paasmaandag 2 april 2018. Op donderdagavond spelen de junioren tot 18 jaar van 19.00 tot 20.15 en de senioren van 20.15 tot 22.30 uur, in de Waddenhal. Meer info op www.hbcdewadden.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda