Nieuws

Top-kok Pierre Wind op Veggie festival

HARLINGEN – Top-kok Pierre Wind heeft dinsdagmiddag leerlingen van de Maritieme Academie en RSG Simon Vestdijk in Harlingen op het Veggie Festival duidelijk gemaakt hoe ongezond sommige etenswaren zijn en dat het eten van groente en fruit in allerlei varianten gezond, maar ook heel lekker kan zijn.

Top-kok Pierre wind liet leerlingen allerlei etenswaren proeven. (Foto: Joachim de Ruijter)

Door Ubbo Posthuma

De voorlichtingsmiddag in het entrepotgebouw was georganiseerd door het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in samenwerking met buurtsportcoaches van Jongerenwerk Harlingen voor derde klas scholieren van de opleiding Dienstverlening en havo/atheneum van RSG Simon Vestdijk en derdejaars leerlingen van de Maritieme Academie.

De scholieren waren verdeeld in twee groepen. Top-kok, auteur en tv-presentator Pierre Wind benadrukte het belang van gezonde voeding en deed dit aan de hand van allerlei voorbeelden. Zo liet hij via een Powerpoint-presentatie zien dat één zak chips maar eventjes 72 suikerklontjes bevat. Een fles Coca Cola komt tot 24 suikerklontjes. Beter is het volgens kok Pierre om verse jus d’orange in plaats van bijvoorbeeld cola te drinken. Ook in een Mars of een Snicker zit veel suiker.

De leerlingen werden volop betrokken in de show van de top-kok. Zo mochten Anneminke Postma en Cherelle Bakker met een blinddoek om verschillende dingen proeven en moesten ze raden welk product het was. Ze kregen onder andere een paprika, een wortel, rode pepers en een snijboon voorgeschoteld. De meeste producten hadden ze goed.

Naast allerlei tips over gezonde voeding, kon iedereen na afloop van de presentaties bij verschillende kraampjes door leerlingen zelf bereide lekkernijen proeven. Zij hadden onder meer smoothies, salades, soepjes, wraps en groenteburgers voor hun medeleerlingen gemaakt. Al met al een bijzonder nuttige middag die de jongeren tot nadenken zette over het belang van gezonde voeding.

(Foto: Martie Valkering)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda