Nieuws

Terschellinger Club: Nijierwinskje in Zandvoort

De leden van de Terschellinger Club kwamen afgelopen zaterdag in Zandvoort bijeen voor hun traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Ruim dertig leden waren aanwezig; een goede opkomst bij het slinkende ledenaantal. Het was verheugend om te zien dat er nu ook kinderen aanwezig waren, een stimulans voor de toekomst! Naar goede gewoonte kreeg elke aanwezige een pondkoek.

(Foto: Wim Vink)

Het bestuur en de leden werden deze dag aangenaam verrast door de onaangekondigde komst van de burgemeester van Terschelling, Bert Wassink, en zijn echtgenote. Hij bleek de Terschellinger Club al geruime tijd in zijn agenda te hebben staan om die met een bezoek te vereren; hij moest echter nog een combinatie vinden met andere afspraken in de buurt. Die deed zich nu voor en hij kwam het programma tot aan de pauze bijwonen. Natuurlijk sprak hij het gezelschap toe waarbij hij trots was op het feit dat Terschelling een gemeente was die zelfs ver weg een aparte club had! De burgemeester had zich prima ingeleefd in de gewoonten van de club waarbij de aanwezigen altijd een inbreng meenemen voor de prijzentafel en hij bood daarvoor een fles juttersbitter aan. De eerste ronde kienen deden hij en zijn vrouw mee en daarna moest hij vertrekken naar zijn andere verplichtingen.

Na de pauze deed de zaal een tweede ronde kienen, waarbij natuurlijk de eilander prijzen zeer in de smaak vielen. In de pauze en na de tweede ronde waren er nog filmbeelden te zien van respectievelijk het zeilschip Pamir en van de bunkerstelling Tiger. Van die stelling verschijnt er binnenkort een boek van de hand van Jan Smit en daarvoor heeft de Terschellinger Club een startsubsidie verstrekt.

Om half vijf werd de bijeenkomst besloten met het gezamenlijk zingen van het Schylge myn lântse waarna de aanwezigen weer huiswaarts vertrokken naar de diverse delen van het land. Nieuwe leden kan de Terschellinger Club nog steeds gebruiken en zij kunnen zich aanmelden bij de secretaris Guus Ooms, ghooms@hetnet.nl. De eerstvolgende (culturele) bijeenkomst wordt weer in Zandvoort gehouden, theatergebouw De Krocht, Grote Krocht 41, op 24 maart 2018, aanvang 14:00 uur.

De HC heeft jarenlang de verslagen van de Terschelling Club gepubliceerd. Nu de HC een nieuwe koers heeft ingeslagen, en niet langer bericht over Vlieland en Terschelling, stopt na dit verslag tevens de publicatie van verslagen van de Terschellinger Club. De redactie dankt de Terschellinger Club voor de prettige samenwerking.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda