Nieuws

Spijkerstad 2018: Verhalen van de woeste waterwereld

Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de twaalfde keer het superleuke vierdaagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar uit Harlingen. Het thema voor dit jaar is ‘Verhalen van de woeste waterwereld’; de locatie is net als vorig jaar naast het Harlinger Bos.

Spijkerstad 2018 zal dit keer worden gehouden in de eerste week van de zomervakantie: van 23 tot en met 26 juli. De opbouwdag is zaterdag 21 juli en de opruimdag vrijdag 27 juli. Starten om 9.00 uur en stoppen om 15.00 uur (ook de kleuters blijven de gehele dag). De kosten bedragen voor vier dagen € 25 euro (inclusief eten en drinken). Ouders met een inkomen rond bijstandsniveau kunnen kosten voor deelname terugkrijgen.

 

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

 

De organisatie wil ook dit jaar weer alle kinderen toelaten, mits er voldoende vrijwilligers zijn die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijkt de organisatie hoeveel vrijwilligers er zijn en of er een sluitend rooster gemaakt kan worden. “Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe.” Dan wordt er geloot wie er mee mag doen. “We geven daarbij voorrang aan de kinderen die vorig jaar niet mee hebben gedaan, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. We geven ook voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan, dus maak dit kenbaar aan ons.”

 

De inschrijfperiode is van maandag 12 maart tot en met zondag 25 maart. Eerder of later inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. De uitslag van de loting is woensdag 18 april – u wordt gebeld of gemaild.

 

Om Spijkerstad 2018 mogelijk te maken, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Ook voor de nachtploeg: mensen die een nacht of meer willen slapen op het terrein om alles in de gaten te houden. Wanneer ouders/verzorgers zich voor een hele week aanmelden (inclusief het op en afbouwen), is hun kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. Als u zich voor minimaal twee dagen aanmeldt als vrijwilliger, maakt uw kind meer kans.

 

Op woensdag 25 april is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in mfc Het Vierkant op Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Indien u niet naar de betalingsdag kunt komen, moet u dit melden; anders gaat de plek naar een ander. Inschrijven kan op www.jongerenwerkharlingen.nl (link inschrijven Spijkerstad). Hier inschrijven heeft de voorkeur van de organisatie, maar het kan ook middels de inschrijfformulieren die de komende week via de basisscholen worden verspreid.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda