Nieuws

Spannende verhalen tijdens voorleesontbijt

HARLINGEN - Zowel de leerlingen als de meesters en juffen van de Sint Michaëlschool kwamen woensdagmorgen in pyjama op school. Het is een goede gewoonte om zo een beetje in de huiselijke sfeer te blijven tijdens het voorleesontbijt.

Tussen de verhalen door genieten van een broodje en zacht gekookt eitje (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

De mooiste creaties waren weer te bewonderen. Zelfs conciërge Kees had een ochtendjas aangetrokken. Het leek alsof hij klaar stond voor een bokspartijtje tegen Mike Tyson. Natuurlijk waren de kinderen ook allemaal in nachtkleding en hadden ze bovendien hun grote of kleine knuffels meegenomen.

Veel oma’s en opa’s zaten paraat om de kinderen voor te lezen. Voor oma Tillie Kamsma was het de al zoveelste keer dat ze aan het voorleesontbijt meewerkte. “Ja seun, met twaalf kleinkienders bin je bijna ieder jaar an de beurt. Maar ik vien ’t heel leuk om te doen.”

Opa Hans Wessels, die bijna wekelijks bij Radio Stad Harlingen achter de microfoon zit, las voor in de klas van zijn kleindochter Esmee. “Ik heb vooraf nog wel even geoefend”, zei hij lachend. Spannende en soms griezelige verhalen, die ademloos door kinderen ademloos werden.

Om de acht minuten werd er van groepje gewisseld en konden de kinderen de lekkernijen verorberen die door de ouders waren gemaakt. Er was een ruime keus uit krentenbollen, poffertjes, pannenkoekjes en appelflappen. Alle lekkers werd weggespoeld met vruchtendrank, karnemelk, chocolademelk en koffie of thee voor de voorlezers.

Opa Hans Wessels.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda