Nieuws

‘Afrekenen met suikerbroodsyndroom’

Sander de Rouwe start provinciale MKB-tour in Harlingen

HARLINGEN - Gedeputeerde Sander de Rouwe gaat ‘on tour’ langs de Friese ondernemersverenigingen. Hij begint zijn rondtocht donderdagavond 15 februari in Harlingen bij JR Shipping. 

In een interview in de LC in januari verweet gedeputeerde Sander de Rouwe Friese mkb-bedrijven een ‘suikerbroodsyndroom’. Daarmee bedoelde hij dat Friese bedrijven mooie producten maken, maar dat er veel te weinig wordt geïnnoveerd en men angst lijkt te hebben om over de grens te gaan. Hij noemde het ‘de Friese ziekte’.

Om ondernemers op een ander spoor te zetten en uit te dagen, begint hij donderdag aan een MKB-tour langs ondernemersverenigingen. Harlingen heeft de primeur. 

Het Leeuwarder YNbusiness heeft aangekondigd met een noviteit te komen waarmee wordt afgerekend met dat suikerbroodsyndroom. Dit bedrijf helpt bedrijven bij innovatieve processen, uitbreiding, bedrijfs voering en stelt zich op als sparringpartner voor ondernemers.

De MKB-tour wordt georganiseerd door provincie Fryslân in samenwerking met gemeente Harlingen en ondernemersvereniging HSBA die een presentatie houdt met als titel  ‘Ondernemen met Port of Harlingen. Dat is slim.’

Gedeputeerde Sander de Rouwe vertelt wat de provincie te bieden heeft op het gebied van export en innovatie. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda