Nieuws

5000 tulpen op Harlinger rotonde

Rotary Harlingen in actie tegen polio

De Rotaryclub in Harlingen komt, in navolging van Rotary International, in actie tegen polio, en gaat tulpenbollen verkopen. U kunt een doosje met 25 bollen kopen voor € 15. Hiervan gaat € 10 naar de aanschaf van vaccins. Dat is nog niet alles: het geld dat via de tulpenactie binnenkomt, wordt door de Bill Gates Foundation verdrievoudigd.

U kunt bollen bestellen bij Henk Jan Hettema via h.j.hettema@jelsma-koelma.com.

Woensdag 24 oktober aanstaande is het End Polio Day en dan wordt er wereldwijd aandacht besteed aan deze actie. Op deze dag gaat de gemeente Harlingen 5000 tulpenbollen planten. Dit zal gebeuren op de rotonde voor industrieterrein Oostpoort. Rotary Harlingen (€ 2000) en Stichting de Riedpolder (€ 1000) zijn hier verantwoordelijk voor.

Door de aankoop van deze tulpenbollen kunnen er maar liefst 12.000 kinderen gevaccineerd worden. En dat is nog niet alles: de gemeente zal ook nog 12.500 narcissen gaan planten en draagt dus op deze manier bij aan het goede doel. In april kan iedereen die er langsrijdt, genieten van een prachtige rotonde met 5000 tulpen en 12.500 narcissen.

Al sinds 1985 is Rotary International samen met de  Verenigde Naties bezig met het terugdringen van polio door het op grote schaal vaccineren van kinderen. Hiervoor heeft de Rotary al 1,5 miljard dollar ingebracht en daardoor zijn er 2,5 miljard kinderen gevaccineerd. “We mogen spreken van een groot succes”, meldt Rotary Harlingen. “Want kregen in de jaren 80 wereldwijd 350.000 kinderen per jaar deze ziekte, nu zijn het er nog maar 10. Rotary International wil deze vreselijke ziekte helemaal uitbannen en gaat daarom door met deze actie. Want wereldwijd moeten er jaarlijks 400.000 vaccins gegeven worden om polio blijvend te voorkomen.”

Meer informatie op www.endpolionowtulp.nl en www.rotary.nl.

|Doorsturen