Nieuws

Rondsje met ut hondsje

Deze rubriek zet honden en hun baas in de spotlights omdat hun band en verschijning zo bijzonder kan zijn. Mensen met honden dragen bij aan sociale netwerken binnen onze stad en maken Harlingen daarmee een stukje mooier.

(Fotografie: Jeannette Wouthuis)

Het is een vrolijke verschijning op een grijze dag als we Tonny Holsbergen ontmoeten samen met haar hondjes Bobby en Tessa. Tonny is opgegroeid met de gezelligheid van huisdieren en eenmaal op zich zelf, kwamen er al snel katten bij haar wonen. Haar partner bleek allergisch voor ze te zijn en toen de katten er door ouderdom niet meer waren, ging ze na een tijdje op zoek naar een klein hondje dat goed kon bij een allergie. Het moest wel ‘handelbaar’ zijn omdat ze op 2 hoog in Amsterdam woonde. Ze viel voor de Yorkshire terriër en ging kijken bij een nestje. Ze viel voor Puk, een teefje. Broertje Bobby echter had Tonny uitgekozen en zo kwam ze thuis met 2 pups. Later kwam Tessa, een Biewer Yorkshire, er nog bij. De Biewer heeft meer wit in de vacht dan de Yorkshire. Ondertussen zijn ze naar Harlingen verhuisd en is Bobby 8 en Tessa 3 jaar oud. Helaas is Puk overleden toen ze pas in Harlingen woonden. De twee hondjes vergezellen Tonny overal en in de hondenbuggy mogen ze bijna overal mee naar binnen. Als het praktisch niet mogelijk is om ze mee te nemen dan past buurvrouw Jikke graag op dit lieve tweetal.


 Wilt u ook kans maken in deze rubriek geportretteerd te worden door Kitty Switijnk en Jeannette Wouthuis? Kijk voor meer informatie op www.wouthuis.nl bij Rondsje met ut hondsje en/of stuur een email naar info@wouthuis.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda