Nieuws

Rienk de Groot en Wilhelmina Andrina van der Sluis 60 jaar getrouwd

Rienk de Groot (85) en Wilhelmina Andrina de Groot-van der Sluis (79) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Roel Sluiter heeft het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen gefeliciteerd.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Op 24 april 1959 gaven Rienk de Groot en Wilhelmina Andrina van der Sluis elkaar het ja-woord. De eerste ontmoeting tussen deze echte Harlingers was op 30 april 1957 in de Schouwburg op het Koninginnebal.

De heer De Groot was vanaf 1949 werkzaam in de bouw als timmerman; de laatste 25 jaar als uitvoerder. Voor haar huwelijk werkte mevrouw De Groot-van der Sluis met veel plezier bij zelfbedieningswinkel Help Zelf. Nadat de kinderen wat groter werden heeft ze nog een aantal jaren in Almenum gewerkt.

Er werden drie dochters geboren, drie schoonzonen kwamen er later bij. Ze zijn de trotse grootouders van zes kleinkinderen - vijf jongens en een meisje - en inmiddels zijn ze drie achterkleinkinderen rijker.

De gezondheid is nog redelijk goed, de heer De Groot is nog elke week in de biljartzaal te vinden en bij mooi weer mag hij graag een blokje om, wat hem echter wel steeds meer moeite kost. Mevrouw De Groot gaat er nog dagelijks met de fiets op uit, zoals ze zelf zegt ‘even met de voetsjes in de rondte’, en verder besteedt ze veel tijd aan haar hobby, kaarten maken. Ze wonen met veel plezier in Casa Cara waar ze nog vele jaren hopen te genieten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda