Nieuws

Repair Café van start in Nieuw Zuid

HARLINGEN - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een heggenschaar die niet meer knipt? Weggooien? Dat hoeft niet meer. Elke donderdagochtend kan iedereen zijn kapotte spullen zelf repareren in het Repair Café in Nieuw Zuid.

Vrijwilligers van het Repair Café helpen mensen bij het repareren van kapotte spullen. (Eigen foto)

In de werkplaats van Nieuw Zuid aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen, draait het elke donderdagochtend allemaal om repareren. Tussen 10.30  en11.45 uur staan donderdag diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap is aanwezig.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Nieuw Zuid wil met het Repair Café mensen op een andere manier met elkaar in contact brengen. Daarnaast wil Nieuw Zuid met het Repair Café de bij Harlingens aanwezige  kennis en praktische vaardigheden  benutten. Het Repair Café past ook goed bij Raad en Draad,  waar bewoners hun kleding kunnen herstellen, en bij de Timmerwerkplaats, waar bewoners  timmer- en houtbewerkingswerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Ook wil Nieuw Zuid door repareren te promoten, een bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, ook in Harlingen wordt er veel weggegooid. Ook apparaten, kleding en meubelen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. 

Het Repair Café Nieuw Zuid is aangesloten bij de Stichting Repair Café (Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café hebben.  

Zowel voor het Repair Café als voor Raad en Draad is Nieuw Zuid op zoek naar nog meer vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te ondersteunen bij het maken en repareren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Peet veldhuizen, p.veldhuizen@deskule.nl telefoon 06-46105147. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda