Nieuws

Regiokampioenschap Voorleeswedstrijd

FRANEKER – Bibliotheek Noord Fryslân houdt maandag 19 februari de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Koornbeurs te Franeker. Maar liefst 24 kandidaten uit de gemeenten Harlingen en Waadhoeke nemen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde.

 

De deelnemers zijn tijdens de voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en strijden nu verder voor een plekje in de provinciale ronde. De leerlingen lezen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek. De presentatie van de voorleeswedstrijd wordt verzorgd door Thea van der Meer en Irene Kraakman, leesconsulenten bij Bibliotheken Noord Fryslân.

In de jury zitten kinderboekenschrijfster Hanneke de Jong, verhalenverteller Frank Belt, wethouder Hein Kuiken, oud-bibliothecaris José Foyer en oud-leerkrachten Wilma Ploegsma en Cune Weitjens. Tijdens de pauze vindt een ballonnenact plaats door Arne Wielheesen.

De winnaar van 19 februari mag door naar de provinciale ronde op 10 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar mag Fryslân vertegenwoordigen in de landelijke finale op 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en de provincie Fryslân. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda