Nieuws

Presentatie ‘de terugkeer van de universiteit in Friesland’

HARLINGEN - Prof. Dr. Jouke de Vries houdt dinsdag 6 februari een presentatie over ‘de terugkeer van de universiteit in Friesland’, bij de vrijmetselaarsloge Deugd en IJver te Harlingen. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: Logegebouw op Lanen 28 te Harlingen. Aanmelden via info.loge027@vrijmetselarij.nl.

De vrijmetselaarsloge Deugd en IJver te Harlingen organiseert regelmatig activiteiten voor belangstellenden, zoals een open avond of een gastpresentatie. De eerstvolgende gelegenheid om zo kennis te maken met de loge, een aantal van haar leden en de ‘maçonnieke sfeer’, zal op 6 februari 2018 zijn.

Dan verzorgt Prof. Dr. Jouke de Vries een gastpresentatie over ‘de terugkeer van de universiteit in Friesland’. Voor het eerst sinds het sluiten van de universiteit van Franeker komt er weer universitair onderwijs naar Friesland. Campus Fryslân start in september 2018 met de eerste opleidingen. Studenten zullen gaan wonen en studeren op de campus in de binnenstad van Leeuwarden. Campus Fryslân moet de komende vijf à zeven jaar uitgroeien tot 50 fte staf, 1000 studenten en 50 promovendi.

Niet discussiëren, maar compareren. Dat is wat vrijmetselaren doen, na een lezing, meldt Deugd en IJver in een persbericht. “We gaan we in gesprek en leggen onze vragen, gedachten en denkbeelden naast die van de spreker. Doel is niet: anderen overtuigen van je gelijk, maar meer inzicht verschaffen. Het lidmaatschap van onze loge in Harlingen staat alleen open voor mannen, maar op deze avond zijn uiteraard ook vrouwen van harte welkom.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda