Nieuws

Pommerantenpreek Arjen Mintjes

HARLINGEN - De doopsgezinde kerk aan de Zoutsloot heeft aanstaande zondag (25 februari) een bijzondere  voorganger: Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie in Harlingen. Het thema van zijn pommerantenpreek is: Gelooft de zeeman?

De pommerantenpreek is een kerkdienst waarin een bekende persoon, iemand die vol in het  maatschappelijk leven staat, voorgaat. Op andere plaatsen wordt het ook wel de ‘preek van de leek’ genoemd. Na burgemeester Sluiter en Simon Vuyk is nu Arjen Mintjes aan de beurt. Het wordt een bijzondere dienst, met mooie muzikale bijdragen.

 

Arjen Mintjes is de zoon van een gereformeerde predikant. Na zijn opleiding aan de Zeevaartschool heeft hij zelf 20 jaar gevaren en nu is hij dus betrokken bij de opleiding van zeelieden in spe en directeur van de Maritieme Academie in Harlingen.

Wat gelooft de zeeman, vraagt hij zich af. Gelooft die alleen in eigen kunnen, of speelt God een rol in zijn leven als hij bij nacht en ontij over de zee zwerft? En wat voor zeelui geldt, geldt dat ook voor landrotten?

 

Al meer dan 400 jaar is er aan de Zoutsloot een vermaning met iedere zondag een kerkdienst. Door de week is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan in een van de  vele gesprekskringen.

De pommerantenpreek van Arjen Mintjes begint om 15.00 uur. De deuren van de doopsgezinde kerk op Zoutsloot 50 gaan open om 14.30 uur. U wordt welkom geheten met een kopje thee/koffie. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje door te praten over het onderwerp.

Meer informatie op www.doopsgezindharlingen.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda