Nieuws

‘Spaar je club gezond’

PLUS Lunenborg steunt Harlinger clubs en verenigingen

Na een jaar vol maatregelen en beperkingen organiseert PLUS Lunenborg dit najaar een sympathieke spaaractie, waarmee Maurice en Samantha Lunenborg het verenigingsleven in Harlingen een steuntje in de rug willen geven. In totaal doen er 23 clubs en verenigingen mee uit Harlingen en omstreken.

PLUS Lunenborg staat midden in de maatschappij en levert graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Niet voor niets is PLUS voor de zevende keer op een rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. “Wij vinden het dan ook belangrijk de lokale gemeenschap te ondersteunen”, aldus Maurice en en Samantha Lunenborg.

Tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt. Hoe meer sponsorpunten een club of vereniging verzamelt, hoe meer euro’s hun club of vereniging ontvangt. De deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag dat door klanten bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van materialen, onderhoud van het clubhuis of een activiteit voor de leden.

De pandemie laat diepe sporen na in het verenigingsleven: ruim de helft van de Nederlanders slaat alarm en pleit voor meer financiële steun. De helft van de leden is zelfs bereid om meer contributie te betalen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut Motivaction in opdracht van PLUS Supermarkten onder 2000 Nederlanders. Daarom heeft de PLUS de actie ‘Spaar je club gezond’ in het leven geroepen. PLUS verdeelt met deze actie een sponsorbedrag van maar liefst 3,2 miljoen euro over alle clubs in Nederland - van voetbalclub tot fanfare.

|Doorsturen

BuienradarAgenda