Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Ginger en Charlie

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Ginger (teefje, bruin) en Charlie (reu, wit) zijn twee prachtige windhonden van 5,5 jaar oud. Beide zijn gecastreerd/gesteriliseerd en klaar voor een nieuw huis. Ze zijn erg lief en aanhankelijk, Charlie is nog net iets meer een schootkruiper dan Ginger. Ginger is echt een meisje en zoekt soms even tijd voor zich zelf.

Dit duo is erg makkelijk en kan met alle mensen overweg, het zijn echt allemansvrienden. Ze zijn wat dat betreft erg makkelijk in de omgang. Alle vrijwilligers kunnen hier met ze mee uit wandelen, want ook aan de lijn gedragen ze zich keurig. Tot er een klein hondje, kat, haas, konijn of iets anders snel ontdekt wordt! Dan komt hun windhonden-aard even boven en willen ze er achter aan. Het is dan ook de reden dat deze honden nooit ergens los mogen lopen, ook niet in een losloopgebied, bos, strand, etcetera. Alleen op een goed omheind terrein waar geen kleine dieren lopen mogen ze even de poten strekken.

Het zou daarom fijn zijn als Ginger en Charlie bij iemand terecht komen die weet wat een windhond inhoudt. Die een fijne grote tuin of erf heeft waar de honden even kunnen rennen zonder dat er risico is voor een ander diertje. En waar ze verder prinsheerlijk op de bank voor een haardvuurtje hun tukjes mogen doen. Want dat is het enige dat ze in huis doen: relaxen en genieten van warmte en zachtheid.

Ginger en Charlie zijn een fantastisch koppeltje. Het liefst liggen ze samen op de bank, half over elkaar heen. Ook spelen ze graag met elkaar en lijken ze soms een verliefd stelletje. Al heeft Ginger als dame wel de touwtjes in handen! Het zou erg leuk zijn als Ginger en Charlie samen konden verhuizen. Lukt dat echt niet, dan mogen ze ook apart van elkaar verhuizen.

 

Heeft u interesse in Ginger of Charlie? Dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. Dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. E-mails over dieren verwijzen we ook door naar ons telefoonnummer. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda