Nieuws

Openingsweekend Wadden Center Afsluitdijk

KORNWERDERZAND – Het Afsluitdijk Wadden Center opent in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart haar deuren voor het publiek. 

Het Afsluitdijk Wadden Center biedt bezoekers een interactieve beeld van het Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de vismigratierivier, het IJsselmeergebied en de Afsluitdijk zelf. Daarnaast wordt ook getoond welke waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten al zijn gerealiseerd en welke de komende jaren nog worden gerealiseerd.

Tijdens het openingsweekend worden vanuit het beleefcentrum bootexcursies georganiseerd. Bezoekers kunnen zo zelf het ‘toekomstige gat’ voor de vismigratierivier in de Afsluitdijk vanaf een schip bekijken en een Zoet-Zout Safari of een plankton-trip op de Waddenzee doen. Ook zijn er tijdens de openingsdagen deskundigen aanwezig die jong en oud in lezingen en activiteiten alles vertellen over vismigratie, onderwaternatuur en de Afsluitdijk.

In een tent bij het centrum wordt voor kinderen een programma op touw gezet met proefjes en spelletjes op gebied van (onder)waternatuur. Swoolish, een dj-act die het beste van de muzikale goeie ouwe tijd brengt, zorgt voor de muzikale omlijsting. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda