Nieuws

Ontdekkingstocht door Harlingen

De inschrijving is geopend voor een bijzondere wandeltocht, die zaterdag 17 februari in Harlingen wordt gehouden. De organisatie is in handen van de Harlinger scoutinggroepen en die rekenen er op dat Harlingen zal volstromen met deelnemers. “Alleen al van de andere Friese scoutinggroepen verwachten we minstens 900 deelnemers”, vertelt bestuurslid Dagmar Galema. “En er kunnen ook nog niet-scouts meelopen. Dus het gaat in elk geval gezellig worden!”

De jaarlijkse wandeltocht is uitgegroeid tot een traditie binnen Scouting in Friesland. In 1998 begon de scoutinggroep in Buitenpost er spontaan mee, en omdat het initiatief aansloeg wordt sindsdien elk jaar op een andere plek in Friesland een nieuwe editie van de tocht georganiseerd. Zodoende was Harlingen in 2001 en in 2009 ook al gastheer van de Baden Powell-wandeltocht, zoals het evenement - naar de oprichter van Scouting - wordt genoemd.

Vorig jaar, toen de bossen bij Heerenveen het decor voor de wandeling vormden, was het voor het eerst mogelijk om ook als niet-scout mee te doen. Er verschenen toen honderden extra wandelaars aan de start. Zoveel verwachten de Harlingers ook, zeker omdat ze op allerlei manieren proberen er een bijzondere tocht van te maken. Onder het motto ‘Sea you in Harlingen’ belooft de organisatie de deelnemers dit jaar niet alleen mee te nemen door de leukste straten, maar ook door de mooiste verhalen en gebouwen van de stad. Dat zijn leuke extra’s voor lopers die ‘gewone’ wandeltochten gewend zijn. Ook voor Harlingers zelf is het dus leuk om mee te doen.

Er kan gekozen worden uit routes van 5, 10 en 15 kilometer en deelname kost € 5, inclusief wat lekkers voor de inwendige mens. Inschrijven kan op www.bp2018.nl. Het is verstandig niet tot het laatst te wachten met aanmelden, want voor niet-scouts zijn ook dit jaar maar 200 startplekken beschikbaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda