Nieuws

Nieuwe Harlingers tekenen participatieverklaring

HARLINGEN - Veertien vluchtelingen met een verblijfsvergunning hebben woensdag hun participatieverklaring getekend. In deze verklaring geven zij aan dat ze de basisprincipes uit de Nederlandse samenleving respecteren en naleven.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De gemeente Harlingen heeft De Skûle Welzijn gevraagd een reeks workshops op te zetten. Tijdens deze workshops gaan de nieuwe Harlingers in gesprek over de Nederlandse normen, waarden, rechten en plichten. Burgemeester Roel Sluiter: “We hopen dat we via deze workshops de statushouders een goede basis geven om hun leven hier in Nederland op te bouwen. Tijdens de workshops gaan zij in gesprek met elkaar en met Nederlanders over het leven hier in Nederland. Onderwerpen als het Nederlandse zorg- en onderwijsstelsel, leefstijl en gezondheidsvaardigheden en voorlichting over werk en inkomen komen tijdens deze workshops aan de orde.”

 

De participatieverklaring is door de landelijke overheid ingevoerd om nieuwkomers kennis te laten maken met de Nederlandse normen, waarden, rechten en plichten. De waarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie staan centraal. Alle nieuwkomers die inburgeringsplichtig zijn moeten deze verklaring verplicht ondertekenen als onderdeel van hun inburgeringsexamen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda