Nieuws

Nieuw in Harlingen: Wad Lekkers - Eten en Drinken

Het echtpaar Alex en Ellen Terpstra nam op 1 januari van dit jaar de voormalige zaak van Roland Borsch op Waddenpromenade 3-1 over. Na een verbouwing ging men op 2 februari open onder de naam ‘Wad Lekkers – Eten en Drinken’.

Alex en Ellen Terpstra hopen ook dat de Harlingers langs zullen komen. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Door Ubbo Posthuma

 

Enige ervaring kan het sympathieke echtpaar uit Wieringerwerf niet worden ontzegd. Al zeven jaar leiden zij met succes de lunchroom én souvenirwinkel bij het monument op de Afsluitdijk, met 300.000 bezoekers per jaar. Toen de kans zich voordeed om deze zaak in Harlingen over te nemen, grepen ze die met beide handen aan. “Een geweldige plek hier”, zeggen beiden enthousiast. “We genieten iedere dag nog van de reuring en het uitzicht op de haven.”

 

De verbouwing heeft geleid tot een gezellige sfeer. De naastgelegen snackbar werd erbij getrokken, zodat er één grote ruimte is ontstaan. Er is een compleet nieuw lopend buffet gemaakt. Mensen kunnen zich nu zelf bedienen. Het complete meubilair werd vernieuwd. Naast de tafeltjes met stoelen, zijn de treinbanken wel heel apart. “Die hebben we speciaal laten ontwerpen en maken”, zegt Ellen. “Boven de banken de bagagerekken, dit  voor tassen en koffers. Zo staan deze ook niet in de weg.” Dat Ellen vroeger in een verlichtingszaak werkte, komt duidelijk tot uiting in de subtiele en uitgekiende verlichting.

 

Ook de menukaart werd aangepast. Uiteraard zijn er nog volop snacks en verpakt ijs verkrijgbaar. Maar ook diverse soepen. De warme keuken bevat onder andere diverse pannenkoeken. Specialiteiten zijn bijvoorbeeld de plate saté en het 12-uurtje met het befaamde Friese gehaktbalmenu.

 

“Wij streven naar kwaliteit en laagdrempeligheid”, zegt Alex. “Vaak komen er gasten langs voor een snelle hap omdat de boot wacht. Een uitsmijter of broodje kaas of ham is hier heel geschikt voor.”

Ook het terras zal een gezellige uitstraling krijgen. Hier ook nieuw meubilair en als de temperaturen weer wat stijgen, komen de parasols, bloembakken en beachvlaggen tevoorschijn. Een perfecte plek. Alex en Ellen zullen bij toerbeurt in de zaak staan, omdat de zaak op de Afsluitdijk er ook nog is. Maar zij weten zich gesteund door hun bedrijfsleiders Remco en Astrid.

 

De zaak is in de winterperiode geopend van 8.30 tot 18.30 uur. In de zomerperiode is dit van 8.00 tot 20.00 uur. Reserveringen en informatie: 0517-201020. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda