Nieuws

Nieuw beweegvriendelijk schoolplein vandaag open

Vandaag wordt het nieuwe beweegvriendelijke schoolplein van rsg Simon Vestdijk op feestelijke wijze door wethouder Hendrik Sijtsma geopend. Leerlingen, docenten en buurtbewoners dachten mee bij het ontwerp van het bijzondere schoolplein, waarop je van alle kanten wordt geprikkeld om te bewegen. 

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Zowel de omgeving van de school als het schoolplein hebben een flinke metamorfose ondergaan. Het vernieuwde, beweegvriendelijke schoolplein is zo gemaakt dat gezond gedrag gestimuleerd wordt. In de aangelegde groene omgeving zijn faciliteiten gerealiseerd om met elkaar of individueel te bewegen, zoals: een pannakooi, tafeltennistafels, een hardloopbaan, fitnessapparatuur en een basketbalveld.

RSG Simon Vestdijk wil met het plein bijdragen aan fitte en gezonde generatie. Directeur Gerald Schutte is blij met de metamorfose die het plein en de omgeving hebben ondergaan: “We kijken terug op een fijne samenwerking met de gemeente. Wat dit schoolplein vooral bijzonder maakt, is dat er voor leerlingen heel veel verschillende mogelijkheden zijn om te bewegen en daarnaast om elkaar te ontmoeten. We zijn ervan overtuigd dat de schooldag voor leerlingen door deze mooie faciliteiten nog leuker wordt. Niet alleen in de pauzemomenten kan er gebruik worden gemaakt van het plein; het krijgt ook een plek in ons onderwijsaanbod. Dit plein past bij onze doelstelling om bij te dragen aan een fitte en gezonde generatie. Die generatie bestaat niet alleen uit onze schoolpopulatie, maar reikt verder dan dat. Buurt- en stadgenoten kunnen daarom buiten de schooltijden ook gebruik maken van alle mogelijkheden van het plein. Ik nodig ze van harte uit om dit ook te doen!”

Al voor de herinrichting van Plan Zuid was rsg Simon Vestdijk bezig met ideeën voor een nieuw schoolplein. Onder anderen buurtbewoners en leerlingen van het Technasium van de school leverden hiervoor input. Het plan voor het schoolplein lag in 2019 klaar en is nu gerealiseerd. Mede door (financiële) ondersteuning van en samenwerking met: LEADER (subsidieverstrekker Europese Commissie), ELFPO (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling), Streekwurk, Provincie Fryslân en \Gemeente Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda