Nieuws

Musicaltheater LEF Harlingen presenteert ‘De Regenboogvaarders’

HARLINGEN - De nieuwe jeugdmusical van LEF, een spannend eigentijds sprookje over hoop en vertrouwen, wordt zaterdag 7 (19:00 uur) en zondag 8 april (12:00 uur) opgevoerd in Stadsschouwburg Trebol. 

Kaarten à € 8,50 vanaf een uur voor de voorstelling te koop aan de kassa van Trebol (alleen contante betaling mogelijk). Reserveren kan via musicaltheaterlefharlingen@gmail.com.

 

‘De Regenboogvaarders’ is kleurrijk, optimistisch en vol humor. De kinderen van Lef, allemaal in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar, hebben het afgelopen seizoen hard gerepeteerd met spel, zang en dans om er ook dit jaar weer iets moois van te maken. Bij het maken van het verhaal hebben de docenten zich laten inspireren door wensen en ideeën van de kinderen.

 

Achter de regenboog ligt een sprookjeswereld verscholen die niemand kent, een wereld waarin Koningin Iris heerst over het kleurenrijk Arcadia en verantwoordelijk is voor alle kleuren op aarde. Ze heeft een legertje Kollerbollen, dat de regenboog voorziet van zijn kleuren. Alles loopt als een geoliede machine.

Maar als op een dag de regenboog wordt aangevreten en alle kleuren op aarde dreigen te verdwijnen, breekt er paniek uit. Met man en macht wordt gezocht naar wie of wat verantwoordelijk is voor de ramp en hoe de gemene Koning Hades gestopt kan worden, voordat alles op aarde grauw en zwart-wit is geworden. Alleen kinderen kunnen de kleuren redden. Koningin Iris ziet maar één oplossing.

Het verhaal speelt zich in eerste instantie af in een pretpark. Daar gebeurt iets ongewoons. Een wagonnetje met kinderen verdwijnt op mysterieuze wijze in het decor van een attractie. Alles en iedereen staat op zijn kop. Waar zijn de kinderen en wat heeft hun verdwijning met het verbleken van de aarde te maken?

|Doorsturen

Buienradar



Agenda