Nieuws

Mensonides plaatst 1817 Nuon-zonnepanelen op dak Norder Vastgoed

HARLINGEN – Installatiebedrijf Mensonides heeft 1817 zonnepanelen geplaats op het bedrijfspand van Norder Vastgoed op bedrijventerrein Oostpoort. Dit met behulp van huurkoop van Nuon. Vorige week vrijdag is het project opgeleverd.

De feestelijke oplevering op industrieterrein Oostpoort: Carlijn van der Sande van Nuon knipt een lint door en daarmee gaat de groene levering van zonnestroom officieel van start. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Het is de eerste keer dat energiebedrijf Nuon een zo’n levering heeft gedaan aan een zakelijke klant. De eigenaar van het pand op de Oostpoort, Norder Vastgoed, zocht naar een mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen zonder die te hoeven kopen. Hiertoe ging het met Nuon een huurkoopovereenkomst aan. Nuon sloot daarnaast een contract met Solarclarity, een zonne-energiespecialist uit Weesp, voor de levering van de zonnestroom-installatie. De zonnepanelen zijn vervolgens door Mensonides op het dak geplaatst.

 

In totaal zijn er 1817 panelen geplaatst die samen goed zijn voor 475.000 kWh zonnestroom per jaar, ofwel het energieverbruik van pakweg 150 huishoudens. De panelen zijn geplaatst op een schuin dak met oost/west-oriëntatie. Het gaat om de grootste schuindak-opstelling in de regio Harlingen. Naast de huurkoop van zonnepanelen is er met de klant een contract gesloten voor het afnemen van stroom die niet door het bedrijf zelf gebruikt wordt.

 

Volgens Margit Deimel, directeur Large-scale Solar bij Nuon, is de huurkoopovereenkomst een goed voorbeeld van de innovatieve duurzaamheidsoplossingen die Nuon biedt aan zakelijke klanten. “Dit is een model dat we graag verder uitbreiden in Nederland. We willen dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven van de voordelen van de zon kunnen genieten. En op deze manier draagt Nuon bij aan haar doelstelling om klanten binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te maken.”

 

Ook Niels Mensonides van het installatiebedrijf Mensonides en Peter Desmet, CEO van Solarclarity BV zijn verheugd met dit project: “Zonder huurkoop was dit project er waarschijnlijk niet gekomen. Installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen benaderde Solarclarity in 2017 over dit project en samen met Nuon hebben we het mogelijk gemaakt. Op deze manier kunnen we nog veel meer duurzame ambities werkelijkheid maken.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda