Nieuws

Ko Bonnema en Hannie Koster vieren 60-jarig huwelijk

Ko Bonnema en Hannie Koster vierden afgelopen zaterdag hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Roel Sluiter heeft het echtpaar namens het gemeentebestuur in de grote zaal van wooncentrum Almenum gefeliciteerd met hun jubileum.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De eerste kennismaking tussen Jacobus Jan Bonnema en Johanna Koster vond plaats in 1953. In die jaren gaf Ko na kantoortijd diverse leerlingen accordeonles. Ook Hannie kreeg in haar ouderlijk huis les van Ko. Dit leidde op een gegeven moment tot een liefdesverhouding. Op eerste kerstdag 1955 zijn ze verloofd en na een drietal jaren trouwden zij op 13 januari 1958.

In de in aanbouw zijnde Oosterparkwijk kregen Ko en Hannie een woning toegewezen in de Thorbeckestraat. Ze waren op dat moment de eerste bewoners van die wijk. In oktober werd hun eerste kind, zoon Jack, geboren. In de jaren daarna kregen zij nog twee dochters, Milja en Anna. Het gezin verhuisde nog een paar keer in de Oosterparkwijk en op 12 oktober 2012 naar een in alle tevredenheid mooie flat in Wooncentrum Almenum.

Ko en Hannie hebben beiden een werkzaam leven gehad. Ko was hoofd personeelszaken in het voormalige ziekenhuis ‘Oranjeoord’ in Harlingen. Daarnaast heeft hij vele jaren gewerkt als muzikant, zoals in Harlingen bij menigeen bekend is.

Hannie heeft in het begin van hun huwelijk nog een aantal jaren als serveerster in de horeca gewerkt. Omdat Ko twee banen had en veel van huis was, regelde Hannie de huishouding en verzorgde de opvoeding van de kinderen. Daarnaast heeft zij Ko bij zijn muzikale activiteiten altijd ondersteund bij het in- en uitladen van het instrumentarium. Hannie was ook zijn chauffeur naar diverse optredens en opnamestudio’s. Zo hebben zij een prima samenwerking gehad als man en vrouw.

Maar in hun huwelijk hebben ook Ko en Hannie te maken gekregen met ziekte. Gelukkig zijn zij daar goed doorheen gekomen en ze prijzen zich dan ook gelukkig dat ze deze mijlpaal in hun huwelijk hebben bereikt. Inmiddels hebben Ko en Hannie zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen, waar ze intens van genieten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda