Nieuws

Kersen- en notenbomen in Harlinger Bos

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft, in opdracht van de gemeenteraad, een plan op gesteld voor een upgrade van het Harlinger Bos. Er komen eilandjes in de vijver en vruchtbomen in het bos, dat wordt uitgebreid ten westen van de Pollendam (de toegangsweg naar Ludinga).

Schetsen tonen notenbomen in het entreegebied, kersenbomen nabij de Pollendam en bermen met bloemen en kruiden. Verder natuurlijke speelelementen voor jongeren, zoals een omgevallen boom en houtblokken. Een terras aan het water en hier en daar robuuste bankjes en picknicktafels.

 

De opwaardering gaat “binnenkort” van start, meldt het college van B en W in een raadsinformatiebrief. Eerst wordt de waterhuishouding aangepakt en worden er natuurvriendelijke oevers aangelegd. Vervolgens wordt er een vissteiger gebouwd, komt er robuust straatmeubilair en worden de schelpenpaden aangepakt. Tot slot wordt het groen aangepakt: snoeien, inzaaien en in de herfst het planten van nieuwe bomen, heesters en struiken.

 

De aanpak van het huidige Harlinger Bos kost bijna 90.000 euro, en dat geld is al door de raad gereserveerd. De uitbreiding wordt geschat op € 50.000 en dit geld moet nog vrijgemaakt worden door de gemeenteraad.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda