Nieuws

Jazz-O-Matic-Five in Stadsschouwburg

Jazz-O-Matic-Five geeft op zondag 11 maart een concert in Stadsschouwburg Trebol. Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam ‘The World's Smallest Big Band’ opgeleverd. Op het repertoire staan jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. Het concert begint om 15.00 uur.

Jazz-O-Matic-Five is al meer dan dertig jaar een vaste waarde in het Europese classic jazz-circuit. Het orkest kent een unieke samenstelling van muziekinstrumenten, met ondere andere cornet, bassaxofoon, piano en banjo. Het vijftal speelde op talrijke festivals in Nederand maar ook bijvoorbeeld in Zweden, de Verenigde Staten, Japan, de Golfstaten, Pakistan en op Aruba. De unieke sound van Jazz-O-Matic Five is vastgelegd op de cd’s ‘Happy Feet’ en ‘Clap Hands’

Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH)  heeft in samenwerking met Friejam deze bijzondere band gestrikt voor zijn derde lounge-jazzconcert in de Harlinger Stadsschouwburg. Een optreden van de Jazz-O-Matic-Five staat garant voor briljante jazz gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse jazz. De band bestaat uit Peter Ivan (cornet), Tom Stuip (banjo/vocals), Hans de Bruijn (piano/vocals), Ad Houtepen (bassaxofoon/vocals) en Ronald Janssen-Heijtmajer (bassaxofoon).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda