Nieuws

Inschrijving Spijkerstad van start

Spijkerstad bestaat 15 jaar en wordt dit jaar gehouden van 18 tot en met 21 juli (de eerste week van de zomervakantie), net als de vorige editie op de ijsbaan/skeelerbaan. De inschrijving gaat aanstaande maandag van start.

Kindervakantieweek Spijkerstad is voor alle jongens en meiden van groep 3 tot en met groep 8 uit de gemeente Harlingen. De opbouwdag is zaterdag 16 juli en de opruimdag vrijdag 22 juli. Spijkerstad begint iedere dag om 9.00 en stopt’s middags om 15.00 uur. Voor de oudste kinderen is er ook een avondactiviteit. Deelname kost 25 euro (inclusief eten en drinken). Als uw inkomen rondom bijstandsniveau is, is het mogelijk de kosten voor deelname terug te krijgen (meer info bij het Jongerenwerk Harlingen).

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en feestelijkheden. De crea-, sieraden- en schmincktenten zijn open en aan het eind van Spijkerstad is er weer een daverende afsluiting.

Ook dit jaar wil de organisatie graag iedereen een kans geven om mee te doen: “We laten alle kinderen toe, mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe.”

Mocht er niet voldoende hulp zijn, dan wordt er geloot. Kinderen die niet op vakantie gaan en met ouders die meehelpen als vrijwilliger, krijgen voorrang. De organisatie vraagt ouders/verzorgers zich minstens één dag beschikbaar te stellen voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf.

Om Spijkerstad 2022 mogelijk te maken, zijn er heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, de toiletten, schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Wanneer u zich als ouder/verzorger voor de hele week aanmeldt (inclusief het op- en afbouwen), is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. Als u zich voor minimaal twee dagen aanmeldt als vrijwilliger, maakt uw kind meer kans (geen garantie). 

Inschrijven kan op www.jongerenwerkharlingen.nl onder de link ‘Spijkerstad’. De inschrijfperiode is van maandag 21 maart tot en met vrijdag 1 april. Let op: eerder of later inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. De uitslag van de loting is dinsdag 26 april; u wordt gebeld of gemaild.

Woensdag 22 juni is de betalingsdag, van 15.00 tot17.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur in mfc Het Vierkant (Johan van Oldebarneveltstraat 2). Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat meldt. Doet u dat niet, dan gaat de plek naar een ander. Voor meer informatie kunt u bellen met Ellen Uivel van Jongerenwerk Harlingen via 06-12743822 of stuur een mailtje: e.uivel@harlingen.nl.

Heeft u een kind dat graag mee wil doen, maar niet zo goed in grote groepen kan meedraaien? Neem dan contact op. Er is een PASHut (Passend Aanbod Spijkerstad), waarin minder kinderen zitten en meer ervaren begeleiding. Kinderen uit groepen 1 en 2 kunnen helaas niet deelnemen aan Spijkerstad; het terrein laat een beperkt aantal kinderen toe.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda