Nieuws

Honk- en softbalclub Waadhoeke/Harlingen?

De regio Waadhoeke/Harlingen krijgt mogelijk een honk- en softbalvereniging. De eerste stap is gezet op Facebook: als er voldoende animo blijkt te zijn, komt er mogelijk een club, ook voor de jongste jeugd. “Gezien de eerste reacties lijkt er in ieder geval een voedingsbodem te zijn voor een nieuwe honk- en softbalvereniging”, meldt initiatiefnemer Chiel Faber.

“De regio Harlingen/Waadhoeke is de grootste regio van Nederland zonder een honk- en softbalvereniging”, schrijft Faber op Facebook. “Deze mooie sporten verdienen beter! Vandaar dat wij het initiatief nemen tot het oprichten van een nieuwe honkbal- en softbalvereniging.” Chiel Faber is geboren en getogen in Harlingen, en na enkele jaren in Groningen voor zijn studie, woont hij nu in Franeker. Zijn sportieve activiteiten spelen zich in Harlingen af; vanaf zijn jonge jaren voetbalde hij bij Robur en nu fc Harlingen.

Chiel merkt op dat honkbal en softbal goed te combineren zijn met bijvoorbeeld voetbal, omdat ze in de zomer gespeeld worden. En: “Het zijn geen contactsporten en dus ook uitermate geschikt voor blessuregevoelige sporters en/of de oudere sportieveling.” Verder ziet Chiel ruimte voor een jongerenafdeling, middels ‘Beeball’, een speciale spelvariant voor de jeugd vanaf 5 jaar. “Dit spel is uitermate geschikt voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden van jongeren.”

Wie interesse heeft, kan zich melden via bsbwaadhoeke@gmail.com (vermeld naam, leeftijd en interesse in honkbal/softbal/beeball). Zie ook Facebook (zoek daar bijvoorbeeld naar ‘honkbal Harlingen’). Als er genoeg animo is, wil de toekomstige club met de gemeenten Harlingen en Waadhoeke om de tafel voor een geschikte locatie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda