Nieuws

Hollandse Helden racen mee tijdens TSRH2018

HARLINGEN - Tijdens de Tall Ships Races Harlingen 2018 racen zes van de zeven Hollandse Helden mee. Sinds 2010 hebben zeven Nederlandse tallships hun krachten gebundeld met behulp van Sail Training Association Netherlands (STAN). Komende zomer liggen deze zes schepen tijdens de Tall Ships Races in de Harlinger haven voor bezichtiging. 

Zo vormen Stad Amsterdam, Eendracht, Gulden Leeuw, Morgenster, Wylde Swan, Europa en de Oosterschelde de Hollandse Helden van Nederland. Op de Oosterschelde na, zijn al deze tallships onderdeel van de race van Stavanger naar Harlingen. Vervolgens liggen deze A-klasse schepen van 3 tot en met 6 augustus in de haven van Harlingen.

 

De bijzondere samenwerking tussen deze zeven Nederlandse Tall Ships is in 2010 ontstaan. Zij hebben hun krachten gebundeld om elkaars netwerk te gebruiken. Dit om meer exposure te genereren voor de Nederlandse tallships die wereldwijde reizen maken. Deze Nederlandse tallships treden gezamenlijk naar buiten met de reizen die ze maken.

 

De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Dit spectaculaire zeilevenement vindt iedere zomer plaats. Elk jaar wordt er een andere route afgelegd met ook een andere start- en finishhaven. Nadat Harlingen in 2014 de vertrekhaven is geweest van, eindigt de race dit jaar in de haven van Harlingen. Aan boord varen duizenden trainees mee uit ruim dertig verschillende landen. Komende zomer worden er 300.000 bezoekers verwacht. Voor het publiek betekent dat vier dagen lang een indrukwekkend schouwspel met diverse activiteiten voor alle leeftijdscategorieën.

 

Eind juli varen circa 80 schepen van Stavanger naar Harlingen, waar ze op vrijdag 3 augustus binnenvaren tijdens de Sail In. De deelnemende tallships zijn van 3 tot en met 6 augustus te bewonderen in de haven van Harlingen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda