Nieuws

Het stukje van de week

Sneeuwsnuivers en vliegtuigaso’s

Eens even kijken naar nieuwsberichten van de afgelopen week. Hmmm… wat hebben we hier?      O.M. pakt aso’s in vliegtuig vaker aan. Snelrecht pakt onruststokers sneller aan in vliegtuig. In de meeste gevallen gaat het om mensen die te veel hebben gedronken.

En dan: Ijsblok van 20 kilo mist straatveger in Londen op een haar na.

Ik zie wel een verband tussen die berichten. Harry en Anita, die op het vliegveld van Ibiza effe goed flügeltjes ingeslagen hebben bij de taxfree, maakten het na de tussenlanding in Heathrow Airport wel zo gortig dat Harry inmiddels achter de stuurknuppel was beland. Nou ja, en toen kwam het O.M. natuurlijk supersnel in actie. Deur open, Anita en Harry eruit en deur weer dicht. Snelrecht. Waar die andere 160 kilo is gebleven weet ik ook niet, maar een deel van het stijfbevroren echtpaar moet bijna wel daar in Londen voor de voeten van een verbijsterde straatveger uiteen zijn gespat.

Franse justitie jaagt op Nederlandse sneeuwsnuivers. Wie in de sneeuw wiet, cocaïne of xtc bij zich heeft, verkoopt of gebruikt, kan tot één jaar cel krijgen. Mensen worden meteen aan de rechter voorgeleid.

Nou, dit stukje past er ook wel bij. Zou dat nou eigenlijk niet verschrikkelijk onhandig zijn, dat gesnuif in de sneeuw? Natuurlijk, camouflage genoeg, maar ik kan me zo voorstellen dat de helft van onze vakantievierende landgenoten na twee keer snuiven (en vergeet die flügels niet) het verschil tussen sneeuw en snuif niet meer zien. Waardoor ze de rest van hun vakantie doorbrengen met hun neus plat op de skipiste. Triest hoor. En ook weer dat gevoel van snelrecht, hier. Mensen worden meteen aan de rechter voorgeleid. Die sneeuwsnuivers zijn natuurlijk pijlsnel. Moet je meteen korte metten mee maken.

Na weken gevangen: ‘bijna stopte koe Hermien met ademen’

En dat was ook geen wonder, als ik het zo lees. Eerst was Hermien ontsnapt aan de val die de dierenartsen voor haar hadden opgezet en vervolgens was het ouwe bessie er bijna ingebleven toen ze neergeschoten was met een zwaar verdovend middel.

Het gaat natuurlijk niet lang duren voordat het O.M. en de Franse skipolitie inlichtingen inwinnen bij deze linke dierenartsen en de jacht op sneeuwsnuivers en vliegtuigaso’s  pas echt  geopend wordt. Zie je het al voor je, Harry en Anita in fluoriscerende skipakken, wanhopig strompelend door de sneeuw en doodsbang voor het zwaar verdovende middel waarmee ze neer gehaald kunnen worden? 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda